KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 78 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 17 osoba je iz Velike Gorice, 13 iz Samobora, po šest iz Zaprešića i Jastrebarskog, po pet iz Dugog Sela i Svetog Ivana Zeline, četiri iz Brdovca, po tri iz Ivanić-Grada, Brckovljana i Rugvice, dvije iz Kloštar Ivanića te po jedna iz Svete Nedelje, Vrbovca, Bistre, Marije Gorice, Klinča Sela, Stupnika, Pisarovine, Krašića, Križa, Dubrave i Rakovca.

U Zagrebu su potvrđena 132 nova slučaja zaraze, oporavilo se 257 pacijenata, a trenutno je aktivno 1 369 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 13 novozaraženih koronavirusom. Po četiri novozaražene osobe su iz Siska i Petrinje te po jedna osoba iz Kutine, Popovače, Sunje, Lekenika i Hrvatske Kostajnice.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Deset novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima grada Garešnice te općina Veliko Trojstvo i Nova Rača.

SLAVONIJA

Od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je pet osoba, a nove 34 su zaražene u Osječko-baranjskoj županiji. Sa šireg područja Osijeka je deset novozaraženih osoba, šest ih je iz Donjeg Miholjca, po tri iz Koške i Petlovca, po dvije imaju prebivalište u Našicama, Belom Manastiru i Podgoraču, a po jednu novopozitivnu osobu bilježe područja općina Magadenovac, Draž, Čepin, Đurđenovac, Antunovac i Kneževi Vinogradi.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe, a novih 19 je zaraženo u Brodsko-posavskoj županiji, dok Požeško-slavonska županija broji devet novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 12 je novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, pet osoba je iz Vinkovaca, po dvije iz Cerne te po jedna osoba iz Antina, Nijemaca, Rokovaca, Vođinaca i Vukovara.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 19 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica bolesti umro je jedan pacijent. Među novozaraženima, sedam osoba je u Zadru, četvero u Pakoštanima, troje u Benkovcu te po jedna osoba u Biogradu, Pagu, Pašmanu, Polači i Zemuniku Donjem.

Splitsko-dalmatinska županija broji novih 45 koronavirusom zaraženih osoba, a u splitskoj bolnici od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. Među novozaraženima, 14 osoba je iz Splita, po pet iz Kaštela i Šolte, četiri iz Sinja, Podstrana i Imotski imaju po tri zaražene osobe, Omiš i Trogir po dvije, a po jedna je u Hvaru, Baškoj Vodi, Jelsi, Klisu, Marini, Tučepima i Zmijavcima.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđene su četiri novozaražene osobe, oporavilo se osam, a od posljedica bolesti u pulskoj je bolnici umrla jedna.

U Ličko-senjskoj županiji 14 je novozaraženih koronavirusom. Devet osoba je iz Otočca, po dvoje iz Senja i Donjeg Lapca te jedna osoba iz Brinja.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 38 osoba, a umrla je jedna osoba. Ozdravilo je 111 osoba, pa je u županiji aktivan 801 slučaj zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze, a umrla je jedna osoba pozitivna na kornavirus. Oporavilo se 57 osoba, pa je pozitivno 269 bolesnika.

Šest osoba pozitivnih na covid-19 umrlo je u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivnih slučajeva je 387.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 25 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla. Oporavilo se 27 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva 233.

Hrvatska