KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama završavamo radni tjedan

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 91 nova osoba pozitivna je na koronavirus. Među novozaraženima, 24 osobe su iz Velike Gorice, 15 iz Samobora, osam iz Dugog Sela, po sedam iz Svete Nedelje i Zaprešića, pet iz Vrbovca, četiri iz Bistre, po tri iz Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Klinča Sela i Rugvice, po dvije iz Vrbovca i Marije Gorice, dok po jednog novozaraženog imaju Brdovec, Kloštar Ivanić, Brckovljani, Rakovec i Gradec.

Na području Grada Zagreba potvrđeno je 239 novozaraženih koronavirusom, oporavilo su se 153 osobe i sada su 1.822 aktivna slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 37 novozaraženih. Među novozaraženima, devet osoba je iz Kutine, osam iz Novske, sedam iz Siska, šest iz Popovače, četiri su osobe iz Petrinje, dvije iz Sunje te jedna osoba iz Hrvatske Kostajnice.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Deset novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, pet s područja Daruvara, dvije s područja općine Rovišće, a po jedan zabilježen je na područjima Garešnice, Čazme i Grubišnog Polja te općina Veliko Trojstvo, Sirač i Nova Rača.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 29 novozaraženih, a jedna je osoba umrla. Ozdravilo je 39 ljudi te je na tom području trenutno 212 aktivnih slučajeva zaraze.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji novopozitivne su 73 osobe, a jedna je umrla. Na području Osijeka je 25 novopozitivnih osoba, 10 ih je na području Našica, sedam Donjeg Miholjca, pet Koške, a tri su s područja Đakova, po dvije osobe su s područja Belog Manastira, Belišća, Čepina, Darde, Đurđenovca, Gorjana, Podgorača i Valpova, a po jedna s područja Bilja, Erduta, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petlovca i Semeljaca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a preminule su tri osobe. Među novozaraženima, devet osoba je iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, po dvije iz Županje, Iloka i Rokovaca te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Gradišta, Ivankova, Otoka, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Tovarnika.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženo je šest osoba iz Dubrovnika, četiri iz Opuzena, tri iz Slivnog, po dvije iz Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke te jedna iz Blata, Orebića i Ploča.

U Zadarskoj županiji je 26 osoba zaraženo koronavirusom, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru od posljedica covida-19 umrla je jedna osoba. Na području Zadra zaraženo je deset osoba, u Povljani tri, po dvije su potvrđene u Benkovcu, Pagu i Posedarju te po jedna u Bibinjama, Gračacu, Jasenicama Kalima, Obrovcu, Ražancu i Sv. Filipu i Jakovu.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novu 71 osobu, a tri su umrle u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita – 19.

ISTRA I PRIMORJE

Novih sedam slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, u pulskoj bolnici umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus, a oporavilo se 17 pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji od covida-19 zaražena je 61 osoba, 135 ih je ozdravilo, a jedna je osoba umrla. U županiji je trenutačno 1251 osoba oboljela od covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA

Od posljedica zaraze koronavirusom četiri su osobe umrle, a nove 83 su zaražene u Varaždinskoj županiji. Trenutno je aktivno 696 slučajeva zaraze.

Nove 52 osobe zaražene su koronavirusom, a jedna je umrla u Međimurskoj županiji. Oporavilo se 75 osoba, pa je u županiji trenutno 451 aktivan slučaj zaraze.

Hrvatska