KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama započinjemo vikend

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 167 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravilo je 106 bolesnika, a aktivno je 1388 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 42 osobe su iz Velike Gorice, 17 iz Ivanić-Grada, 13 iz Samobora, po 11 iz Dugog Sela i Vrbovca, 10 iz Zaprešića, osam iz Svete Nedelje, sedam iz Svetog Ivana Zeline, po šest iz Jastrebarskog i Brdovca, po pet iz Kravarskog i Križa, po tri iz Kloštar Ivanića, Gradeca i Farkaševca, po dvije iz Bistre, Luke, Klinča Sela, Stupnika, Pisarovine i Rugvice te po jedna iz Marije Gorice, Žumberka, Brckovljana, Dubrave i Preseke.

U Zagrebu su zabilježene 423 novozaražene osobe koronavirusom, a trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze je 2 296.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Po sedam novozaraženih osoba je iz Petrinje i Hrvatske Kostajnice, pet iz Siska, po četiri iz Topuskog i Dvora, dvije iz Kutine te po jedna iz Novske, Lekenika, Jasenovca i Velike Ludine.

Jedna je osoba preminula, a 53 su novozaražene u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, a aktivno je 278 slučajeva zaraze.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 75 novozaraženih: 62 iz Bjelovara, petero iz Daruvara, četvero iz Garešnice, troje iz Grubišnog Polja i jedan iz Čazme. Na bolničkom liječenju je 31 pacijent, na promatranju su njih pet, a u samoizolaciji su 662 stanovnika.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a 93 su novozaražene u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 47, je s područja Osijeka, osam s područja Đakova, pet s područja Čepina te po četiri s područja Našica i Bizovca. Na bolničkom liječenju su 52 pacijenta, a u samoizolaciji je 817 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 75 novozaraženih: po 16 iz Vinkovaca i Vukovara, osam iz Privlake, šest iz Nuštra, četvero iz Otoka, po troje iz Babine Grede, Cerne i Ivankova, po dvoje iz Andrijaševaca, Starih Mikanovaca, Tovarnika i Vođinaca te po jedna osoba iz Bršadina, Cerića, Gradišta, Gunje, Komletinaca, Slakovaca, Šiškovaca i Županje. Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, a u samoizolaciji su 592 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 61 je novozaražena koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji, na bolničkom liječenju su 34 pacijenta, a u samoizolaciji je 646 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je 45 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 440 stanovnika, a aktivno je 279 slučajeva zaraze.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 120 uzoraka i zabilježeno novih 40 slučajeva zaraze koronavirusom. U Virovitici je deset novozaraženih, Suhopolju osam, Pitomači i Slatini po šest, Gradini pet, Lukaču tri, a Voćinu i Špišić Bukovci po jedan.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije obrađeno je 886 testova te je potvrđeno 177 novooboljelih od covida-19. Najviše novozaraženih je iz Splita (64), Kaštela (17),  Solina (11) te po deset iz Sinja i Trogira.

Jedna je osoba preminula, a 67 je novozaraženih u Zadarskoj županiji: 39 u Zadru, šestero u Benkovcu, petero u Poličniku, četvero u Sukošanu, troje u Biogradu, dvoje u Viru te po jedan u Ninu, Novigradu, Pašmanu, Polači, Posedarju i Tkonu. Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, u samoizolaciji je 639 stanovnika, oporavilo se 36 bolesnika, a aktivna su 304 slučaja zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je od posljedica zaraze umrla, a oporavilo se 38 osoba. Zaraženo je 28 osoba muškog i 30 ženskog spola i to 32 iz Dubrovnika, deset iz Ploča, devet iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Stona te po jedna iz Konavala i Korčule.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije je 28 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 676 stanovnika, oporavilo se devet osoba, a aktivna su 124 slučaja zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 196 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, na bolničkom liječenju je 61 pacijent, ozdravila su 82 bolesnika, a aktivna su 1093 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji su 93 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju su 73 pacijenta, oporavila su se 53 bolesnika, a aktivno je 499 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je 26 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, oporavile su se 24 osobe, a aktivno je 189 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 44 su novozaražene koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 25 pacijenata, u samoizolaciji je 558 stanovnika, oporavilo se 55 bolesnika, a aktivna su 342 slučaja zaraze.

Hrvatska