KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama započinjemo vikend

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije nema novozaraženih, ozdravilo je sedam osoba, a trenutno je aktivno 38 slučajeva zaraze.

U Gradu Zagrebu je osam novozaraženih, oporavilo se 13 bolesnika, a trenutno su aktivna 42 slučaja.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je jedna novozaražena osoba, i to iz Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji su 73 potencijalno zaražene osobe.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije nema novozaraženih, a trenutno je aktivno 30 slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četvero je novozaraženih, a oporavilo se šest osoba. Zaražene su tri osobe iz Metkovića i jedna iz Ploča.

U Zadarskoj su županiji koronavirusom novozaražene 42 osobe: 29 ih je u Zadru, po troje u Galovcu i Pašmanu, po dvije osobe u Ninu i Poličniku te po jedna u Ražancu, Sv. Filipu i Jakovu i Škabrnji. Trenutno je aktivno 207 slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđena je jedna novozaražena osoba, a dvije su se oporavile. Na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a 198 stanovnika je u samoizolaciji.

U Primorsko-goranskoj županiji 11 je novozaraženih, šest je ozdravilo, pa je sada aktivno 87 slučajeva bolesti.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se devet osoba, a aktivno je 37 bolesnika.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se pet osoba, pa je broj aktivnih slučajeva trenutno 56.