KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama započinjemo vikend

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 13 novih osoba pozitivno je na koronavirus, po tri dolaze iz Zaprešića i Velike Gorice, po dvije iz Samobora i Brdovca te po jedna iz Svete Nedelje, Ivanić-Grada i Bistre. Ozdravile su dvije osobe, a trenutno je aktivno 76 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a aktivna su 234 slučaja zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus, tri s područja Siska, a jedna s područja Dvora.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom s područja Velikog Grđevca. Na bolničkom liječenju je jedna osoba, na opservaciji su četiri pacijenta, dok je u samoizolaciji 68 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze, tri u Karlovcu te po jedan u Bariloviću i Kamanju. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 75 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri nove osobe pozitivne su na koronavirus, dvije iz Rajeva Sela i jedna iz Vukovara. Na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji 205 stanovnika.

Virovitičko-podravska županija bilježi troje pozitivnih na koronavirus, dvoje iz Slatine i jedno iz Pitomače. Na bolničkom liječenju je jedan pacijent.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije zabilježio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u skupini od 94 ukupno testirane osobe. U ovoj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječi pet osoba, svih pet je na liječenju kod kuće.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 49 novooboljelih osoba, od čega najviše u Splitu, njih 19, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite. Uz 19 novooboljelih koliko ih broji Split, sedam novih slučajeva zabilježeno je u Kaštelima, pet u Solinu, četiri u Sinju, tri u Podbablju, dva u Postirama te po jedan u Makarskoj, Omišu, Trilju, Dicmu, Dugom Ratu, Muću, Prgometu, Runoviću i Zagvozdu.

Na području Šibensko-kninske županije šest je novozaraženih, i to tri osobe iz Šibenika, dvije iz Drniša i jedna iz Knina. Trenutno su 43 aktivna slučaja zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se 24 osobe. Među novozaraženima, osam osoba je iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, tri iz Smokvice te jedna iz Korčule.

U Zadarskoj županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se 43 osobe, a preminula je jedna. Među novozaraženima, deset osoba je u Zadru, po dvoje u Biogradu i Kalima te po jedan u Benkovcu, Ninu, Posedarju, Starigradu, Sukošanu i Škabrnji.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Primorsko-goranske novih je 11 zaraženih osoba koronavirusom, četiri su ozdravile, a aktivno je 89 bolesnika.

Na području Istarske županije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je pet osoba, u samoizolaciji su 284 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđena su četiri novozaražena, oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 11 slučajeva zaraze.

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Varaždinskoj županiji, oporavile su se dvije osobe.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, oporavile su se dvije osobe, a aktivno je šest slučajeva zaraze.

Hrvatska