KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama započinjemo vikend

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus, dvije iz Klinča Sela i po jedna u Velikoj Gorici i Zaprešiću. Oporavile su se dvije osobe, a trenutno su aktivna 22 bolesnika.

U Zagrebu je zabilježeno 18 novozaraženih, oporavilo se osam osoba, a aktivno je 78 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđena su tri novozaražena, po jedna osoba dolazi iz Siska, Kutine i Velike Ludine.

Na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 10 novozaraženih, ozdravilo je devet osoba, a trenutno su aktivna 24 slučaja zaraze.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to na području grada Garešnice.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba, i to na području Mirkovaca. Na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 211 stanovnika.

U Osječko-baranjskoj županiji četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 430 stanovnika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a požeško-slavonski o jednoj novopozitivnoj osobi.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji 29 je novozaraženih, oporavilo se 27 pacijenata, a trenutno je aktivno 155 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 13 osoba izolaciju provode u Zadru, sedmero u Bibinjama, troje u Biogradu, dvoje u Sukošanu te po jedna osoba u Novigradu, Pašmanu, Poličniku i Salima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, a u samoizolaciji 809 stanovnika. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita (21), Solina (5) i Kaštela (4) te  Marine (2) dok je po jedna osoba iz Makarske, Sinja, Trilja, Dugog Rata, Muća i Okruga.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 12 osoba. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala i Metkovića te jedna iz Opuzena.

Na području Šibensko-kninske županije 13 je novozaraženih, a umrla je jedna osoba. Pet novozaraženih je iz Knina, četiri iz Šibenika, dvije su osobe iz Ervenika te po jedna iz Pirovca i Ružića. Trenutno je 59 aktivnih slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod šest novozaraženih, a jedna je osoba umrla. Ozdravilo je 13 osoba pa je sada aktivan 81 slučaj covida-19.

Jedna novozaražena osoba koronavirusom potvrđena je u Istri, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 201 stanovnik.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, a pozitivno je ukupno 15 ljudi.

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, a na bolničkom liječenju je sedam pacijenata.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10, a u samoizolaciji je 14 osoba.

Hrvatska