KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama započinjemo novi tjedan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji 62 nove osobe pozitivne su na koronavirus, ozdravio je 101 bolesnika, a trenutno je aktivno 1013 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, devet osoba je iz Svete Nedelje, osam iz Vrbovca, pet iz Velike Gorice, po četiri iz Samobora i Ivanić-Grada, po tri iz Zaprešića, Jastrebarskog, Dugog Sela, Brdovca, Bistre i Rakovca, po dvije iz Svetog Ivana Zeline, Jakovlja, Stupnika, Brckovljana i Rugvice te po jedna iz Klinča Sela, Pisarovine, Križa i Farkaševca.

U Zagrebu je zabilježeno 149 novozaraženih, oporavilo se 208 bolesnika, a trenutno su aktivna 1894 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je osam slučajeva zaraze koronavirusom, šest iz Popovače te po jedan iz Novske i Lipovljana.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije je sedam novozaraženih, pet iz Bjelovara te po jedan iz Čazme i Rovišća. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, na promatranju je njih sedam, a u samoizolaciji je 415 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih, po jedan u Dugoj Resi, Netretiću i Ribniku, na bolničkom liječenju su 42 pacijenta, a u samoizolaciji su 353 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je troje novozaraženih, svi iz Vukovara, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, a u samoizolaciji je 228 stanovnika.

U Virovitičko-podravskoj županiji je 17 novozaraženih, u Virovitici šest, Gradini četvero, Suhopolju troje, Pitomači dvoje, a po jedno iz Čađavice i Slatine. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata.

U Osječko-baranjskoj županiji dvoje je novozaraženih iz Čepina, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju je 40 pacijenata, a u samoizolaciji je 601 stanovnik.

DALMACIJA

U Šibensko-kninskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, u samoizolaciji je 435 stanovnika, a trenutno je aktivno 145 slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvoje je novozaraženih, po dvije osobe iz Ploča i Stona. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, u samoizolaciji je 1075 stanovnika, a oporavilo se 35 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 16 novozaraženih, iz Splita osam, Muća troje te po jedna osoba iz Imotskog, Kaštela, Makarske, Omiša i Solina, a preminula su četiri bolesnika. Na bolničkom liječenju je 105 pacijenata, a u samoizolaciji su 1502 stanovnika.

U Zadarskoj županiji je jedan novozaraženi, i to na području Zadra, na bolničkom liječenju su 43 pacijenta, a u samoizolaciji je 585 stanovnika. Oporavile su se 43 osobe, a trenutno je aktivno 208 slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji je 29 novozaraženih, iz Gospića 11, po četvero iz Otočca, Senja i Brinja, troje iz Korenice te po jedan iz Lovinca, Perušića i Udbine. Na bolničkom liječenju je 11 pacijenata, u samoizolaciji su 272 stanovnika, a aktivno je 111 slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji je četvero novozaraženih, svi iz Rijeke ili okolice, a jedna je osoba preminula. Na bolničkom liječenju je 30 pacijenata, ozdravilo je 49 osoba, a trenutno je aktivno 627 slučajeva zaraze.

U Istarskoj županiji je pet novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 1480 stanovnika, a oporavilo se 16 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 13 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, oporavile su se 24 osobe, a trenutno je 327 aktivnih slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je troje novozaraženih, na bolničkom liječenju je 12 pacijenata, oporavilo se petero ljudi, a trenutno je aktivno 116 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je četvero novozaraženih, na bolničkom liječenju je 12 pacijenata, u samoizolaciji je 425 stanovnika, dok se u međuvremenu oporavila 31 osoba te je broja aktivnih slučajeva zaraze trenutno 210.

Hrvatska