KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

Marko Lukunić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 10 je novozaraženih koronavirusom. Među novim slučajevima zaraze, pet ih je iz Velike Gorice, dok Sveta Nedelja, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Brdovec i Preseka broje po jednog novopozitivnog.

U Zagrebu je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno u gradu 466 aktivnih slučajeva

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan slučaj novozaraženih osoba od zarazne bolesti covid-19.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, ali jedna osoba umrla je s koronavirusom.

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj osobi u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je trenutno 50 aktivnih covid bolesnika.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove četiri osobe u Karlovačkoj županiji, i to u Karlovcu, Slunju i Bariloviću.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 13 je novozaraženih osoba. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije iz Belišća i Bilja, a po jedna s područja Čepina, Đurđenovca, Našica, Valpova i Vuke.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su tri slučaja zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji su registrirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

Novih 11 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija. Zaražene su po četiri osobe iz Dubrovnika i Konavala te tri iz Župe dubrovačke.

Na području Zadarske županije šest je osoba zaraženo koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminula je jedna osoba. Dvije novozaražene osobe izolaciju provode na području Benkovca te po jedna u Zadru, Biogradu, Polači i Tkonu.

Novih deset osoba zaraženih koronavirusom broji Splitsko-dalmatinska županija. Dvije novozaražene osobe su iz Solina te po jedna iz Splita, Kaštela, Omiša, Sinja, Supetra, Trilja, Muća i Sućurja.

ISTRA I PRIMORJE

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri, gdje je trenutno 39 aktivnih covid bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod sedam novih osoba, a na tom je području trenutno aktivno 350 slučajeva.

Ličko-senjska županija nema novih osoba zaraženih koronavirusom, a trenutno je na tom području aktivno 50 bolesnika.

SJEVERNA HRVATSKA

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvije su novozaražene osobe s područja grada Zaboka, a po jedna iz općina Desinić i Marije Bistrice.

Novih sedam osoba zaraženo je koronavirusom u Varaždinskoj županiji, a trenutno je na tom području aktivno 97 slučajeva zaraze.