KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 37 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po devet osoba je iz Jastrebarskog i Velike Gorice, pet iz Brdovca, tri iz Dugog Sela, po dvije iz Samobora, Zaprešića i Svetog Ivana Zeline, dok po jedan novi slučaje broje Sveta Nedelja, Bistra, Krašić, Križa i Brckovljani.

U Zagrebu je zabilježeno 59 novozaraženih te je trenutno u gradu 1 566 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je samo jedna novozaražena osoba od zarazne bolesti covid-19. Novozaražena osoba je iz Gline.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. S područja grada Bjelovara tri su novozaražene osoba, a jedna je s područja općine Rovišće.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su dvije novozaražene osobe, šest ih je ozdravilo te su na tom području trenutno 43 aktivna slučaja covida-19.

SLAVONIJA

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a susjedna Požeško-slavonska županija broji sedam novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 12 novozaraženih: pet osoba je iz Vinkovaca, tri iz Vukovara te po jedna osoba iz Cerića, Lipovca, Nuštra i Ivankova. Preminula je jedna osoba.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su dvije osobe, a potvrđena su 23 nova slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novopozitivnih osoba, njih devet ima prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Kneževih Vinograda, Našica i Donjeg Miholjca, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su tri slučaja zaraze koronavirusom. Troje novozaraženih je iz Virovitice.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su četiri osobe. Zaražene su tri osobe iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića te jedna iz Konavala.

Na području Zadarske županije 59 je osoba zaraženo koronavirusom. Među novozaraženima 34 ih je u Zadru, po troje u Benkovcu, Kalima i Poličniku, po dvoje u Bibinjama, Ninu, Polači i Posedarju te po jedna osoba u Galovcu, Jasenicama, Pagu, Pašmanu, Škabrnji, Vrsima i Zemuniku Donjem.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 17 novozaraženih. Najviše je osoba iz Splita osam te iz Solina tri, dok je po jedna novozaražena osoba iz Kaštela, Dugopolja, Klisa, Lećevice, Marine i Muća.

ISTRA I PRIMORJE

Tri slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istarskoj županij, a u pulskoj bolnici umrle su dvije osobe. Oporavilo se 13 osoba te je u Istri trenutno 96 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 34 nove osobe, a umrla je jedna osoba. Ozdravilo je 255 osoba, pa je sada u toj županiji aktivno 2508 slučajeva covida-19.

U Ličko-senjskj županiji zabilježene su 23 novooboljele osobe od cCvida-19, jedna je umrla, a unatrag jednog dana 15 je izliječenih. Od 23 osobe s pozitivnim nalazom sedam ih je iz Gospića, šest iz Senja, pet iz Otočca, tri iz Vrhovina, a po jedann slučaj zaraze koronavirusom imaju i Novalja i Lovinac.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Aktivnih slučajeva je 506.

Međimurska županija ima deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 16 osoba te je broj pozitivnih osoba 225.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih je s područja grada Krapine, njih šest.

Hrvatska