KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, i to na području Samobora. Ozdravilo je sedam osoba, a trenutno su aktivna 24 slučaja zaraze.

Tri nova slučaja covida-19 potvrđena su u Zagrebu, oporavilo se pet osoba, a trenutno je aktivno 35 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a u samoizolaciji 98 osoba.

Na području Karlovačke županije nije otkriven nijedan slučaj zaraze koronavirusom, hospitalizirano je šest osoba, a pod mjerom samoizolacije je 91 stanovnik.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nije registriran niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, 12 osoba je hospitalizirano, a u samoizolaciji je njih 198.

Virovitičko-podravska županija ne bilježi nove osobe zaražene koronavirusom, dok su na bolničkom liječenju četiri pacijenta.

Nijednu novu osobu zaraženu koronavirusom ne bilježe Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji dvije su novozaražene osobe koronavirusom, a izolaciju provode na području Biograda i Zemunika Donjeg. Ozdravilo je 30 osoba pa je trenutno 157 aktivnih slučajeva.

Nijedna nova osoba nije zaražena koronavirusom, a šest se oporavilo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Hospitalizirane su četiri osobe, a u samoizolaciji je 275 stanovnika.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tri su osobe pozitivne na covid infekciju, i to dvije iz Solina i jedna iz Splita. Na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, a u samoizolaciji 520 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

Nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom nije zabilježen u Istarskoj županiji, oporavila se jedna osoba, a u samoizolaciji je 181 stanovnik.

U Ličko-senjskoj županiji nije bilo novootkrivenih slučajeva koronavirusa, nema hospitaliziranih pacijenata, a aktivno je šest bolesnika.

Nove tri osobe zaražene su koronavirusom, a četiri su se oporavile u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je trenutno aktivno 75 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurje nema nove slučajeve zaraze koronavirusom, oporavilo se 10 osoba pa je ukupan broj pozitivnih trenutno 28.

U Varaždinskoj su županiji potvrđena tri nova slučaja covida-19, oporavilo se sedam osoba te je ukupno 56 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavila su se četiri pacijenta pa je trenutno aktivno devet slučajeva zaraze.

Hrvatska