KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 52 nove osobe pozitivne su na koronavirus, ozdravilo je 60 bolesnika, a trenutno je aktivno 758 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, osam osoba je iz Velike Gorice, šest iz Gradeca, pet iz Zaprešića, po četiri iz Jastrebarskog, Dugog Sela i Kloštar Ivanića, po tri iz Ivanić-Grada, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, po dvije iz Svete Nedelje, Klinča Sela i Brckovljana te po jedna iz Bistre, Jakovlja, Kravarskog, Pokupskog, Križa i Rugivice.

U Zagrebu su 74 novozaražene osobe koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno je 1 272.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, po jedan iz Siska i Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 12 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, na promatranju je njih devet, a u samoizolaciji su 373 stanovnika.

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju je devet pacijenata, ozdravilo je 15 osoba, a trenutno je aktivno 127 slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih, iz Karlovca i Generalskog Stola, preminule su dvije osobe, dok su na bolničkom liječenju 34 pacijenta.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je 18 pacijenata na bolničkom liječenju. Najviše novozaraženih je u Virovitici, njih 13, zatim u Suhopolju osam, a Gradini i Pitomači po dvoje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, preminula je jedna osoba, na bolničkom liječenju je 21 pacijenta, a u samoizolaciji 189 stanovnika.

U Osječko-baranjskoj županiji je sedam novozaraženih, četvero s osječkog područja te po jedan iz Belog Manastira, Belišća i Đakova. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, a u samoizolaciji je 325 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a sedam je novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 13 pacijenata, a u samoizolaciji je 413 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji troje je novozaraženih, četiri osobe su na bolničkom liječenju, u samoizolaciji je 100 stanovnika, a trenutno je aktivno 116 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, oba iz Dubrovnika, a oporavile su se 22 osobe. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, a u samoizolaciji je 715 stanovnika.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 10 novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Najviše novozaraženih je iz Splita, njih pet, te tri iz Kaštela i po jedan iz Trogira i Podstrane. Na bolničkom liječenju je 95 pacijenata, a u samoizolaciji je 1 261 stanovnik.

U Zadarskoj županiji je jedan novozaraženi, i to na području Zadra. Na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, oporavile su se 33 osobe, a pod aktivnom su nadzorom 704 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji je 10 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 29 pacijenata, ozdravilo je 38 osoba, a trenutno je aktivno 580 slučajeva zaraze.

Istarska županije bilježi pet novozaraženih, na bolničkom liječenju su 24 osobe, oporavilo se deset bolesnika, a u samoizolaciji su 573 stanovnika.

Proteklog se vikenda u Ličko-senjskoj županiji na covid testiralo 365 osoba, a kod 31 je bolest potvrđena, priopćio je tamošnji Stožer. Deset oboljelih je iz Gospića, devet iz Senja, po tri iz Otočca i Lovinca, dva slučaja ima Udbina, a po jedan Novalja, Karlobag, Brinje i Korenica.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je devet novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, oporavile su se 23 osobe, a broj aktivnih slučajeva je 228.

U Međimurskoj županiji je četvero novozaraženih, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, oporavilo se šest osoba, a trenutno su aktivna 64 bolesnika.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je četvero novozaraženih, na bolničkom liječenju je pet pacijenata, u samoizolaciji je 281 stanovnik, dok se u međuvremenu oporavilo 20 osoba, a broj aktivnih bolesnika je 163.

Hrvatska