KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 22 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Velike Gorice, tri iz Samobora, po dvije iz Jastrebarskog, Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline i Brckovljana, dok po jedan novi slučaj zaraze bilježe Zaprešić, Vrbovec, Brdovec i Rugvica.

Na području Grada Zagreba potvrđeno je 76 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se 387 osoba, pa je sada 2 075 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije su zabilježene samo tri novozaražene osobe. Po jedna novozaražena osoba iz Petrinje, Sunje i Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle. Novozaražena osoba s područja je općine Veliko Trojstvo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su tri novozaražene osobe, ozdravila su 32 pacijenta, dok je na tom području trenutno 225 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji evidentirano je devet novih slučajeva koronavirusa, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima, Duga Resa ima troje, Karlovac i Ogulin po dvije osobe te po jednu Vojnić i Josipdol.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novozaraženih koronavirusom, a preminula je jedna osoba. Po jedna novozaražena osoba je iz Županje, Gradišta, Vinkovaca, Ivankova i Vukovara.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 26 novozaraženih. Najviše novozaraženih, njih deset, ima prebivalište na području grada Osijeka, po dvije su s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca i Čepina, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

Na području Virovitičko-podravske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četvero novozaraženih je iz Virovitice, a po jedan iz Pitomače, Gradine i Špišić Bukovice.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom i dvije umrle osobe, dok je na području Požeško-slavonske županije potvrđeno 14 novozaraženih.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije četiri su osobe umrle, a osam ih je zaraženo koronavirusom. Među novozaraženima troje ih je u Zadru, dvoje u Benkovcu te po jedna osoba u Gračacu, Pakoštanima i Ražancu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavile su se 22 osobe.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je šest novozaraženih, a tri osobe su umrle. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Splita i dvije iz Kaštela.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. Trenutno je u Istri 89 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza kornavirusom kod devet, a umrle su tri osobe. Ozdravilo je 159 osoba pa je u županiji aktivno 1 347 slučajeva koronavirusa.

U Ličko-senjskoj županiji covid je potvrđen kod pet osoba, a od te su bolesti u gospićkoj bolnici umrla dva pacijenta. Među novozaraženima, po dvije osobe su iz Senja i Perušića te jedna iz Donjeg Lapca.

SJEVERNA HRVATSKA 

Pet je covid pozitivnih osoba umrlo u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze. Aktivno je 813 slučajeva.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna zaražena osoba. Oporavilo se 45 osoba, pa trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 315.

Hrvatska