KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze koronavirusom

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 47 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po 11 osoba dolazi iz Velike Gorice i Jastrebarskog, četiri iz Samobora, po tri iz Svete Nedelje, Dugog Sela, Vrbovca i Bistre, po dvije iz Ivanić-Grada, Brdovca i Pušće, dok po jedan novi slučaj zaraze bilježe Sveti Ivan Zelina, Stupnik i Krašić.

U Zagrebu je koronavirusom zaražena 101 osoba, njih 429 je ozdravilo te je u gradu trenutno 2 880 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su četiri novozaraženih koronavirus. Tri osobe su iz Siska, a jedna iz Petrinje.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je pet novih slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara, a po jedna iz Čazme i općine Veliko Trojstvo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je devet novozaraženih, a jedna osoba je umrla. Ozdravilo je 26 ljudi te su na tom području trenutno 182 aktivna slučaja.

U Karlovačkoj županiji 55 je novih slučajeva covida, a troje je umrlih. Od novozaraženih osoba iz Karlovca je njih 38, Duge Rese pet, Ogulina tri te po jedna ili dvije osobe iz Ozlja, Slunja, Vojnića, Draganića, Barilovića i Lasinje.

SLAVONIJA

Na području Požeško-slavonske županije evidentirano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno se od koronavirusa liječi 186 osoba, od čega je 17 osoba na bolničkom liječenju.

U Osječko-baranjskoj županiji 56 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a umrle su dvije osobe. Najviše novopozitivnih je s područja  Osijeka 28, po tri su na području Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Našica, po dvije su na području Belišća, Bizovca, Čepina i Draža te po jedna iz Belog Manastira, Čeminca, Darde, Donje Motičine, Đakova, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Koške, Marijanaca i Petrijevaca.

Na području Brodsko-posavske županije utvrđena su 53 nova slučaja koronavirusa, a u toj županiji od covida-19 se trenutno liječi 330 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Pet novozaraženih osoba je iz Vinkovaca, četiri iz Vukovara, dvije su iz Vođinaca te po jedna osoba iz Nuštra i Ivankova.

DALMACIJA

U Zadarskoj je županiji 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminuo je jedan pacijent. Među novoozaraženima, 59 ih je u Zadru, deset u Bibinjama, šestero u Biogradu, petero u Benkovcu, po troje u Obrovcu, Poličniku, Preku, Ražancu i Vrsima, po dvije osobe pozitivne su u Gračacu, Sukošanu i Škabrnji te po jedna u Kolanu, Pakoštanima, Posedarju, Stankovcima, Sv. Filipu i Jakovu i Zemuniku Donjem.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba umrla. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Dubrovnika te jedna iz Stona.

Na području Šibensko-kninske županije zaraza koronavirusom je potvrđena u 18 slučajeva, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba u kninskoj bolnici. Trenutno je 476 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Među novozaraženima, po tri su osobe iz Splita i Solina, dvije iz Sinja te po jedna iz Omiša i Trilja.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, dok je u bolnici umrla  jedna covid pozitivna osoba. Oporavilo se 14 osoba, pa je trenutno u Istri 116 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđene su 33 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je umrla. Najviše novih slučajeva je u Rijeci te među radnom populacijom.

U Ličko-senjskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod šest osoba i to po dvije iz Gospića, Otočca i Senja. Aktivno je 220 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Aktivnih slučajeva je 746.

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata je deset novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Oporavile su se 53 osobe, pa je u županiji 400 pozitivnih osoba na koronavirus.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a dvije su osobe umrle. Oporavilo se 15 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva u županiji 250.

Hrvatska
Izbor urednika