KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 10 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Samobora, dvije iz Velike Gorice te po jedna iz Dugog Sela, Vrbovca, Marije Gorice i Rakovca.

Nove 164 osobe zaražene su koronavirusom u Zagrebu, a trenutno je na području grada 1318 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 29 novozaraženih. Po deset novozaraženih osoba je s područja Siska i Kutine, po dvije su osobe iz Petrinje i Lekenika, a po jedna osoba iz Sunje, Vrginmosta, Novske, Lipovljana i Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle. Tri novozaražene osobe s područja su Bjelovara, po jedna osoba je iz Garešnice te općina Štefanje, Rovišće i Ivanska.

SLAVONIJA

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze. Najviše novopozitivnih osoba, njih sedam, imaju prebivalište na području grada Osijeka, po dvije na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Popovca, Koške, Đakova, Našica i  Semeljaca, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novih osoba pozitivno na koronavirus, a troje je preminulih. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Vinkovaca, po dvije iz Vođinaca i Starih Mikanovaca te po jedna iz Jarmine, Privlake i Vukovara.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih šest osoba u Virovitičko-podravskoj županiji. Tri pozitivne osobe su iz Virovitice, po jedna iz Pitomače i Suhopolja, a za jednu osobu nema podatka odakle dolazi.

U Požeško-slavonskoj županiji registrirano je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Brodsko-posavskoj je pet novozaraženih.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jedna iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Nove 23 osobe zaražene covidom-19 bilježi Zadarska županija. Najviše novozaraženih osoba, njih 16, je s područja Zadra, dvije u Škabrnji te po jedna u Galovcu, Ninu, Pagu, Privlaci i Sukošanu.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 19 osoba, a jedna je umrla u Šibensko-kninskoj županiji. U županiji je trenutno 80 aktivnih slučajeva zaraze.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 26 ih je novozaraženih koronavirusom, dok je jedan pacijent umro u bolnici. Najviše novozaraženih je iz Splita 12, iz Solina ih je troje, Šolte i Jelse po dvoje te po jedan u Imotskom, Kaštelima, Trilju, Trogiru, Vrgorcu, Lovreću i Segetu.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno troje novozaraženih, oporavilo se osam osoba, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 49 osoba, a dvije su osobe umrle. Ozdravilo je 88 osoba pa je u županiji aktivno 939 slučajeva covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA

Novih 27 osoba zaraženo je koronavirusom, a četiri su umrle u Varaždinskoj županiji. Trenutno je aktivno 475 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 19 novih osoba, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. Oporavilo se 55 osoba, pa je u županiji na covid-19 trenutno pozitivno 306 osoba.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 27 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a umrla je jedna osoba. Oporavilo se 47 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom iznosi 212.

Hrvatska