KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Čeka li nas skok novozaraženih nakon produženog vikenda?

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije kod sedam novih osoba potvrđena je covid infekcija. Među novozaraženima, po dvije osobe dolaze s područja Samobora, Velike Gorice i Dugog Sela, a jedna iz Dubrave.

U Gradu Zagrebu potvrđeno je 100 novozaraženih koronavirusom te je tako u glavnom gradu trenutno 2.316 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po četiri novozaražena su iz Siska i Kutine, dvije su osobe iz Popovače, a po jedna iz Petrinje i Novske.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a jedna je s područja općine Ivanska.

Novih šest koronavirusom zaraženih osoba i 22 ozdravljene bilježi Koprivničko-križevačka županija. Trenutno je na području županije 111 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 55 novih slučajeva covida-19, a pet je osoba umrlo. Među novozaraženima, 18 osoba je iz Ogulina, 15 iz Karlovca, 14 iz Ozlja, četiri iz Duge Rese, dvije iz Slunja te po jedna iz Draganića i Kamanja.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je 12 novih pozitivnih osoba na covid-19. Među novozaraženima troje je iz Vinkovaca, dvoje iz Vukovara te po jedna osoba iz Lipovca, Lipovače, Bošnjaka, Ilače, Ivankova, Petrovaca i Vrbanje.

Novih 38 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla u Osječko-baranjskoj županiji. Na području Osijeka je 14 novozaraženih, po tri na području Antunovca i Čeminca, po dvije osobe na području Đurđenovca, Erduta i Petrijevaca, a po jedna je s područja Belog Manastira, Bilja, Bizovca, Darde, Draža, Đakova, Gorjana, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Našica, Satnica Đakovačke i Valpova.

Novih 18 osoba zaraženih koronavirusom bilježi Brodsko-posavska županija, dok ih je 12 u Požeško-slavonskoj županiji.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je umrla jedna osoba. Zaraženo je 27 osoba iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, 11 iz Ploča, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Kule Norinske, tri iz Korčule, dvije iz Orebića, Slivnog i Zažablja, jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena i Stona te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno 50 novih osoba zaraženih koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla su dva pacijenta. Među novozaraženima, 34 ih izolaciju provodi u Zadru, po dvoje u Benkovcu, Bibinjama, Obrovcu i Poličniku, a po jedna osoba u Biogradu, Ninu, Pašmanu, Posedarju, Ražancu, Starigradu, Sukošanu i Vrsima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je 296 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita 107, Kaštela 22, Solina 21, Sinja 20, Trogira 19, Makarske 14, Imotskog 11 i Omiša 10.

ISTRA I PRIMORJE

Istarska županija bilježi 11 novih koronavirusom zaraženih osoba, a u pulskoj bolnici umro je jedan pacijent. Oporavilo se 13 osoba te je trenutno u Istri 118 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle. Ozdravilo je 277 osoba, a u županiji je aktivno 2 815 slučajeva covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji je umrla jedna osoba zaražena koronavirusom, a potvrđen je 31 novi slučaj zaraze. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Gospića, osam iz Otočca, po pet iz Senja i Korenice te dvije iz Novalje.

SJEVERNA HRVATSKA

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod 41 nove osobe u Međimurskoj županiji, oporavila su se 32 pacijenta, pa je trenutno 295 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 14 novozaraženih, oporavile su se 22 osobe te je trenutačno 258 aktivnih slučajeva zaraze.

Četiri osobe su umrle, a novih 25 zaraženo je koronavirusom u Varaždinskoj županiji. Trenutno je aktivno 476 slučajeva zaraze.

Hrvatska
Izbor urednika