KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze koronavirusom

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije drugi dan zaredom nema novozaraženih, a preminula je jedna osoba s područja Ivanić-Grada. Trenutno je aktivno 16 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je 14 novozaraženih, oporavile su se dvije osobe, a trenutno su aktivna 62 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novozaražene osobe od covida-19. Oba nova slučaja dolaze s područja Siska.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom i to u gradu Bjelovara. Na bolničkom liječenju nema zaraženih, na opservaciji ih je pet, a u samoizolaciji 81.

Na području Koprivničko-križevačke županije nema zabilježenih novih slučaja covida-19, ozdravila je jedna osoba, a trenutno je aktivno 11 bolesnika.

U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji je 119 osoba.

SLAVONIJA

Četvrti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, dok je na bolničkom liječenju pet osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su nove osobe pozitivne na koronavirus. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Vinkovaca te jedna osoba iz Mirkovaca.

U Osječko-baranjskoj županiji troje je novozaraženih, po jedna osoba s područja Donjeg Miholjca, Semeljaca i Šodolovaca, dok je u samoizolaciji 299 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, dok u Brodsko-posavskoj županiji nema novozaraženih.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se oporavile tri osobe. Među novozaraženima, po dvije osobe su iz Dubrovnika i Stona te po jedna iz Ploča, Konavala i Zažablja.

Na području Šibensko-kninske županije osam je novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Na bolničkom liječenju je pet osoba, u samoizolaciji 238, a trenutno su aktivna 23 bolesnika.

U Zadarskoj su županiji potvrđena 23 nova slučaja covida-19, a u zadarskoj je bolnici od posljedica zaraze umro jedan pacijent. Među novozaraženima, 20 osoba izolaciju provodi na području Zadra, a po jedna osoba u Pagu, Salima i Sv. Filipu i Jakovu. Oporavile su se 32 osobe i trenutno su aktivna 154 slučaja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom – iz Splita troje te po jedna osoba iz Kaštela, Trogira i Marine. Ukupno se 910 osoba nalazi u samoizolaciji, a na bolničkom liječenju je sedam pozitivnih osoba.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 153.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 19 novozaraženih, ozdravilo je 11 osoba, pa je sada aktivan 121 slučaj covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, po jedan u Gospiću i Novalji. Na bolničkom liječenju su tri pacijenta, u samoizolaciji 102 osobe, a trenutno je aktivno 17 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba i trenutno je 46 aktivnih slučajeva.

U Međimurskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je 17 pacijenata, dok je broj pozitivnih osoba trenutno 25.

Na području Krapinsko-zagorske županije peti dan zaredom nema novih zaraženih koronavirusom, oporavile su se četiri osobe te su trenutno aktivna četiri slučaja zaraze.

Hrvatska