KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, po jedna osoba dolazi iz Svete Nedelje, Zaprešića, Velike Gorice i Preseke.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je pet novozaraženih. Tri osobe su s područja Siska, a po jedna osoba iz Lekenika i Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, i to u Bjelovaru.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji tri nove osobe pozitivne su na koronavirus, po jedna iz Antunovca, Osijeka i Valpova. Na bolničkom liječenju nalazi se 15 osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije troje je novozaraženih, dvije osobe iz Komletinaca i jedna iz Vinkovaca. Preminulih nema.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o pet novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednom smrtnom slučaju, dok u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih.

DALMACIJA

U Zadarskoj je županiji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 16 osoba, a pod aktivnim su nadzorom 524 stanovnika.

Na području Splitsko-dalmatinske županije devet je novozaraženih, osam iz Splita i jedno iz Solina. Na bolničkom liječenju su 22 osobe, a 807 stanovnika je u samoizolaciji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se tri osobe, dok su na bolničkom liječenju četiri osobe.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđene su dvije novozaražene osobe, oporavila se jedna te je trenutno 366 stanovnika u samoizolaciji.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod devet osoba, ozdravile su njih 24, a aktivno je 137 slučajeva covida-19.

Ličko-senjska županija nema novozaraženih, oporavile su se četiri osobe, a aktivno je još 14 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Varaždinskoj županiji, a umrle su dvije covid pozitivne osobe. Oporavilo se 18 osoba, a trenutno je aktivno 76 bolesnika.

Međimurje ima četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se devet osoba, pa je broj aktivnih bolesnika trenutno 73.

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je dvoje novozaraženih, oporavilo se sedam osoba te je trenutno 26 aktivnih bolesnika.

Hrvatska