KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus. Po jedan novi slučaj dolazi iz Samobora i Farkaševca.

U Zagrebu su zabilježene 42 novozaražene osobe, oporavila su se 52 bolesnika, a trenutno je aktivno 267 slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su tri novozaražene osobe. Po jedan novi slučaj je iz Novske, Kutine i Velike Ludine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, na liječenju su četiri pacijenta, a na opservaciji njih devet.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je šest novozaraženih, ozdravilo je sedam osoba te je su na području županije trenutno 33 aktivna slučaja zaraze.

Na području Karlovačke županije potvrđeno je četvero novozaraženih, po jedna osoba iz Karlovca, Vojnića, Duge Rese i Slunja.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije 11 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a trenutno je na bolničkom liječenju njih 25.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji osam je novozaraženih koronavirusom: troje iz Vinkovaca te po jedna osoba iz Otoka, Nijemaca, Posavskih Podgajaca, Ivankova i Vukovara.

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije izvijestili su da nema novih slučajeva zaraze koronavirusom na njihovom području.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se šest osoba. Među novozaraženima, po dvije osobe su iz Metković i Ploča te jedna iz Dubrovnika.

U Zadarskoj je županiji 14 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se 30 osoba te je trenutno aktivno 76 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, pet osoba je iz Biograda, tri iz Stankovaca, po dvije iz Pakoštana i Zadra te po jedna iz Kukljice i Sv. Filipa i Jakova.

Jedna osoba je preminula, a šest ih je novozaraženih koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženima, troje je iz Splita te po jedna osoba iz Kaštela, Gradca i Muća.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji dvije nove osobe zaražene su koronavirusom, a oporavila su se dva pacijenta.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 17 novozaraženih, ozdravile su 22 osobe, pa je sada u županiji aktivno 195 slučajeva zaraze.

Na području Ličko-senjske županija jedan je novozaraženi, oporavilo se njih četvero, a jedna je osoba umrla. Trenutno je aktivno 28 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se 24 osobe, pa je broj pozitivnih osoba 89.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 14 novozaraženih koronavirusom, ozdravila je 21 osoba, a preminulih nije bilo.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se pet osoba te je trenutno aktivno 49 slučajeva.

Hrvatska