KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije svega dvije nove osobe zaražene su koronavirusom, po jedna iz Samobora i Jastrebarskog.

U Zagrebu je 69 novozaraženih, oporavilo se 75 osoba, a u gradu je trenutno 487 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 13 novozaraženih koronavirusom. Četiri novozaražene osobe su s područja Novske, po dvije su iz Popovače i Lekenika te po jedna osoba iz Velike Ludine, Martinske Vesi, Petrinje, Siska i Sunje.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom i to na području grada Bjelovara, a jedna osoba je umrla.

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, iz Karlovca je pet osoba, iz Ogulina i Slunja po dvije, po jedna iz Ozlja, Lasinje i Duge Rese.

SLAVONIJA

Dvije su osobe preminule, a sedam je novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji. S područja Osijeka, Belog Manastira, Belišća, Đurđenovca, Petrijevaca, Našica i Semeljaca je po jedna novopozitivna osoba.

Pet je novozaraženih na području Vukovarsko-srijemske županije: iz Vinkovaca su dvije osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Nijemaca, Trpinje i Vukovara.

Na području Požeško-slavonske županije, Županijski stožer Civilne zaštite registrirao je četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječi 39 osoba, od kojih je 12 osoba na bolničkom liječenju.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije devet je novozaraženih, a trenutno je na tom području 67 aktivnih bolesnika.

U Zadarskoj županiji je 13 novozaraženih, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica bolesti umrla je jedna osoba. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Benkovca, tri iz Zadra, po dvije iz Biograda i Sukošana te jedna iz Pakoštana i Poličnika.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se 12 osoba. Dvije novozaražene osobe su iz Opuzena, jedna iz Metkovića, a jedna nema prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je deset novozaraženih, a nema umrlih. Među novozaraženima, iz Splita i Sinja je po četiri te iz Kaštela i Trilja po jedna osoba.

ISTRA I PRIMORJE

Dvoje novozaraženih potvrđeno je u Istri, u međuvremenu su se oporavile četiri osobe, dok se na bolničkom liječenju nalazi 25 pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji novozaražene su 22 osobe, ozdravile su 23, a jedna osoba je umrla. U županiji je aktivnih 398 slučajeva bolesti.

U Ličko-senjskoj županiji još su tri osobe zaražene koronavirusom, dvije iz Brinja i jedna iz Otočca. Aktivnih je slučajeva 39.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurje ima deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 15 osoba, pa je broj pozitivnih osoba trenutno 147.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se devet osoba, a trenutno su aktivna 53 bolesnika.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Aktivnih slučajeva je 185.

Hrvatska