KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije sedam je novozaraženih osoba koronavirusom. Po dva nova slučaja dolaze iz Samobora i Rugvice, a po jedan bilježe Jastrebarsko, Velika Gorica i Klinča Sela.

U Zagrebu je evidentirano 78 novozaraženih koronavirusom, oporavilo su se 43 bolesnika te je broj aktivnih slučajeva trenutno 447.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Deset novozaraženih osoba je iz Siska, po dvije su osobe iz Petrinje i Kutine te jedna iz Jasenovca.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su tri novozaražene osobe koronavirusom, ozdravilo je devet ljudi te je trenutno 28 aktivnih slučajeva na tom području.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima grada Bjelovara i općine Rovišće.

U Karlovačkoj županiji 40 je novih slučajeva zaraze, a jedna je zaražena osoba umrla. Među novozaraženima, u Kamanju je šest, u Ozlju pet, Karlovcu četiri, Dugoj Resi tri, Slunju dva i u Bariloviću jedan slučaj.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus.

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novih osoba pozitivno je na covid-19, a preminule su dvije osobe. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su iz Čepina i Đakova, a po jedna iz Belog Manastira, Bizovca, Petrijevaca i Trnave.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je 12 novozaraženih koronavirusom i jedan smrtni slučaj, dok su u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji četiri nove osobe pozitivne na covid-19.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 43 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a većinom je riječ o kontaktima prethodno oboljelih osoba. Među novozaraženima 34 ih je iz Zadra, po troje iz Sv. Filipa i Jakova i Zemunka Donjeg te po jedna osoba iz Kalija, Stankovaca i Sukošana.

Novih 67 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija. Zaražene su 34 osobe iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, četiri iz Metkovića, tri iz Korčule, po dvije iz Opuzena i Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja i Stona.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 59 novozaraženih, a umrle su tri osobe. Među novim slučajevima iz Splita je njih 24, Makarske sedam, Kaštela šest, Solina četiri, po dvoje zaraženih ima Sinj, Klis i Postira, dok po jednog Imotski, Omiš, Trilj, Trogir, Vrlika, Dugi Rat, Hrvace, Lećevica, Lokvičići, Pučišća, Seget i Zmijavci.

ISTRA I PRIMORJE

Šest novozaraženih osoba potvrđeno je u Istri, gdje su se, također oporavile tri osobe te je trenutno 40 aktivnih covid bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile su 53 osobe pa su sada aktivna 582 slučaja covida-19.

U Ličko-senjskoj županiji evidentirano je osam novih slučajeva koronavirusa, i to u Otočcu, Perušiću, Karlobagu i Lovincu.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji novih je 20 osoba zaraženo koronavirusom, oporavilo se 12 osoba, pa su trenutno u županiji aktivna 142 slučaja zaraze.

Koronavirusom je zaraženo novih 19 osoba u Varaždinskoj županiji, a trenutno je aktivno 156 slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 19 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a umrlih nije bilo. Četiri novozaražene osobe su s područja grada Zaboka, po dvije iz gradova Donje Stubice, Oroslavja i Pregrade te općina Gornja Stubica i Hum na Sutli, a po jedna iz Krapine, Bedekovčine, Kraljevca na Sutli, Svetog Križa Začretja i Zlatar Bistrice.

Hrvatska