KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 272 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, 53 osobe dolaze iz Velike Gorice, 46 iz Samobora, 24 iz Dugog Sela, 19 iz Vrbovca, 18 iz Zaprešića, po 14 iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, 13 iz Svetog Ivana Zeline, deset iz Ivanić-Grada, osam iz Brdovca, sedam iz Jakovlja, pet iz Rakovca, po četiri iz Klinča Sela, Krašića i Rugvice, po tri iz Bistre, Luke, Dubravice i Brckovljana, po dvije iz Pušće, Pisarovine, Orlea, Križa, Dubrave i Gradeca, dok po jedan novi slučaje broje Marija Gorica, Stupnik, Kravarsko, Kloštar Ivanić i Preseka.

U Zagrebu je zabilježeno 552 novozaraženih koronavirusa, oporavila su se 494 pacijenta, pa je sada ukupno 3 456 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 105 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 39 osoba je iz Kutine, 21 je iz Novske, 19 iz Siska, 11 iz Popovače, po tri osobe su iz Petrinje i Lipovljana, po dvije iz Gline i Dvora te po jedna osoba iz Lekenika, Martinske Vesi, Topuskog, Sunje i Jasenovca.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je 55 novih slučajeva zaraze koronavorusom, ozdravile su 44 osobe te je broj aktivnih bolesnika na tom području 364.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. S područja grada Bjelovara najviše je novozaraženih, njih 33, slijedi Čazma s dvije novozaražene osobe, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Končanica, Veliko Trojstvo, Rovišće i Severin.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 78 novih slučajeva covida-19 a tri su osobe umrle. Na bolničkom je liječenju 157 ljudi a u posljednja 24 sata primljeno je 17 bolesnika. Na respiratoru je trenutno sedam pacijenata.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 107 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a umrla su dva pacijenta. Među novozaraženima, 38 osoba je s područja Osijeka, deset s područja Đakova, devet iz Belog Manastira, sedam iz Čepina, šest iz Našica, po pet iz Belišća, Petrijevaca i Valpova, po dvije su s područja Bilja, Đurđenovca, Gorjana, Šodolovaca i Viškovaca, a po jedna s područja Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Erduta, Kneževih Vinograda, Koške, Petlovca, Podgorača, Punitovaca, Satnice Đakovačke i Strizivojne.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 118 novozaraženih, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima, iz Vinkovaca je 30 osoba, 18 iz Županje, 12 iz Ivankova, sedam iz Vukovara, po pet osoba iz Andrijaševaca i Cerne, četiri iz Rokovaca, po tri osobe iz Šiškovaca i Babine Grede, po dvije iz Bošnjaka, Jarmine, Lipovca, Nuštra, Otoka, Sotina, Starih Jankovaca, Štitara i Vođinaca te po jedna osoba iz Cerića, Gunje, Borova Sela, Nijemaca, Novih Jankovaca, Ostrova, Podgrađa, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela, Starih Mikanovaca, Strošinaca, Tovarnika i Trpinje.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 84 uzoraka i utvrđeno 19 slučaja zaraze koronavirusom. U Virovitici je sedam novooboljelih, u Slatini četvero, u Pitomači i Suhopolju  po troje, a u Gradini i Špišić Bukovicu po jedan.

U Brodsko-posavske županiji zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom a u Požeško-slavonskoj županiji 44 nova slučaja.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 138 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici. Trenutno je aktivan 651 slučaj zaraze.

U Zadarskoj županiji 118 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar, Benkovac, Biograd , Nin, Obrovac te općina Bibinje, Galovac, Gračac, Jasenice, Kali , Novigrad, Pakoštane, Poličnik, Posedarje, Privlaka, Stankovci, Starigrad, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Vir i Vrsi.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaražene su 24 osobe iz Dubrovnika, po 11 iz Metkovića i Opuzena, sedam iz Ploča, četiri iz Korčule te po jedna iz Blata, Kule Norinske, Slivnog, Stona i Župe dubrovačke.

Čak 271 osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji pozitivna je na koronavirus, a u bolnici je umrlo četvero ljudi. Najviše novozaraženih je iz Splita, njih 106, slijede Kaštela 27, te Makarske i Solina s po 20 novih slučajeva.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se jedanaest osoba te je trenutno u Istri 124 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđen je 271 novi slučaj zaraze koronavirusom, a šest osoba je umrlo. Ozdravilo je 370 osoba, pa je u toj županiji aktivno 2 930 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji u evidenciju novooboljelih od covida upisana su 22 pacijenta, koliko ih je proglašeno i oporavljenima, te nitko nije umro. Od novooboljelih sedam je iz Gospića, šest iz Novalje, po tri iz Senja i Otočca, dva slučaja ima Korenica i jedan Brinje.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija ima 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se 82 osobe te je broj aktivnih slučajeva trenutno 689.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 55 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a umrla je jedna osoba. Novozaraženi su s područja 21 grada i općine, a najviše ih je, po sedam, s područja gradova Krapine i Pregrade.

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 134 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Trenutno su aktivna 883 slučaja covida-19.

Hrvatska