KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 230 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po 41 osoba dolazi iz Samobora i Velike Gorice, 21 iz Dugog Sela, po 16 iz Zaprešića i Jastrebarskog, po 14 iz Ivanić-Grada, Vrbovca i Brdovca, osam iz Svete Nedelje, po pet iz Svetog Ivana Zeline, Stupnika i Krašića, četiri iz Rugvice, po tri iz Bistre, Pušće, Pisarovine i Križa, po dvije iz Klinča Sela, Orlea, Kloštar Ivanića i Dubrave, dok po jedan novi slučaj bilježe Jakovlje, Marija Gorica, Dubravica, Brckovljani, Rakovec i Bedenica.

Novih 657 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu, a trenutno je aktivno 3 345 bolesnika.

Novih 40 osoba zaraženo je koronavirusom u Sisačko-moslovačkoj županiji. Iz Siska je 27 novozaraženih osoba, pet iz Petrinje, a po dvije iz Sunje, Kutine, Novske i Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 77 novih osoba, a dvije su umrle. S područja Bjelovara je 39 novozaraženih osoba, 18 s područja Daruvara, po četiri s područja Čazme i općine Sirač, po tri s područja Garešnice i općine Velika Pisanica, po dvije novozaražene osobe su s područja općina Rovišće i Veliki Grđevac, a po jedna je zabilježena na područjima Grubišnog Polja i općine Šandrovac.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 79 osoba, a jedna je umrla u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ozdravile su 44 osobe te je broj aktivnih bolesnika na tom području trenutno 270.

U Karlovačkoj županiji je 127 novih slučajeva zaraze, te su od covida-19 umrle tri osobe u dobi od 65, 67 i 79 godina. Na bolničkom liječenju na Covid odjelima je 147 osoba, od kojih 66 u Karlovcu, 44 u Dugoj Resi i 37 u Ogulinu.

SLAVONIJA

Nove četiri koronavirusom zaražene osobe bilježi Virovitičko-podravska županija, a od posljedica zaraze umrla je jedna.

U Osječko-baranjskoj županiji 112 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a šestero ih je umrlo. Najviše novozaraženih, njih 38, je s područja Osijeka, deset iz Čepina, po osam s područja Donjeg Miholjca i Našica, po pet iz Belog Manastira, Darde i Đakova, četvero novozaraženih je iz Đurđenovca, po tri iz Belišća, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova, po dvoje s područja Draža, Erduta i Punitovaca, a po jedna zaražena osoba je s područja Bilja, Bizovca, Čeminca, Koške, Magadenovca, Petlovca, Petrijevaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Viškovaca i Vuke.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 88 je novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, 24 osobe su iz Vinkovaca, 17 iz Vukovara, osam iz Andrijaševaca, po pet osoba iz Jarmine i Vođinaca, po tri iz Ivankova, Otoka, Rokovaca i Tovarnika, po dvije osobe iz Nuštra, Starih Mikanovaca i Trpinje, te po jedna osoba iz Županje, Cerića, Cerne, Đeletovaca, Gradišta, Gunje, Iloka, Rajevog Sela, Slakovaca, Starih Jankovaca i Šiškovaca.

Brodsko-posavska županija broji nove 93 koronavirusom zaražene osobe i jednu umrlu, a Požeško-slavonska 31 novozaraženu osobu.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 109 osoba. Među zaraženima, 56 osoba je u Zadru, osmero u Posedarju, po petero u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu, po četvero u Biogradu, Preku i Ražancu, tri pozitivne osobe potvrđene su u Pakoštanima, po dvije u Bibinjama, Gračacu, Kalima, Obrovcu, Sukošanu i Vrsima te po jedna u Kolanu, Pagu, Pašmanu, Polači, Poličniku, Privlaci, Stankovcima i Zemuniku Donjem.

Na području Šibensko-kninske županije evidentirano je 155 osoba s koronavirusom, a umrle su tri osobe. Trenutno je 581 aktivan slučaj koronavirusa.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 104 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaražena je 31 osoba iz Dubrovnika, 21 iz Metkovića, deset iz Ploča, po osam iz Stona i Vele Luke, šest iz Opuzena, pet iz Orebića, po dvije iz Konavala, Kule Norinske, Pojezerja, Slivnog i Župe dubrovačke, po jedna iz Blata, Smokvice i Zažablja te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 462 osobe, a pet osoba je umrlo. Među novozaraženima, iz Splita ih je 128, Sinja 42, Kaštela 31, Makarske 28, Solina i Vrgorca po 24, Omiša 17, Trogira 16, Dugog Rata 11, Hvara, Podstrane i Trilja po devet, Imotskog, Tučepa i Marine po osam, Baške Vode i Klisa po šest, Supetra, Muća, Podbablja i Šolte po pet, Dicma, Primorskog Doca, Lovreća, Nerežišća, Segeta, Sutivana, Prološca po četiri, po tri novozaražena ima Bol, Otok i Runovići, po dvoje Dugopolje, Postira, Hrvace, Jelsa, Pučišća i Šestanovac, dok jedan novi slučaj ima Stari Grad, Vrlika, Brela, Gradac, Lećevica, Lokvičići, Selca, Zadvarje i Zmijavci.

ISTRA I PRIMORJE

Zaraza koronavirusom potvrđena je u Istarskoj županiji kod 18 novih osoba, a u pulskoj bolnici umrle su dvije koje su osim covida-19 imale i pridružene kronične bolesti. Oporavilo se 18 osoba te je trenutno u Istri 130 aktivnih slučajeva zaraze.

Novih 338 osoba zaraženo je koronavirusom, a četiri su umrle u Primorsko-goranskoj županiji. Ozdravile su 209 osobe, pa je županiji trenutno aktivno 3 039 slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji je od 121 testirane osobe unatrag jednog dana novi koronavirus potvrđen kod 34 osobe, a 21 je osoba izliječena. Od novooboljelih 14 je iz Gospića, sedam iz Otočca, po tri slučaja imaju Novalja i Korenica, po dva Senj i Perušić i po jedan Brinje, Udbina i Vrhovina. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba, te je sada u samoizolaciji 420 ljudi.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 168 novih slučajeva koronavirusa, oporavilo se 87 osoba, pa je broj pozitivnih 626.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena su 74 nova slučaja zaraze, a umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Oporavile su se 32 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva 472.

Hrvatska
Izbor urednika