KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 16 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Pet novih slučajeva zaraze zabilježeno je na području Velike Gorice, četiri dolaze iz Rugvice, po dvije osobe iz Samobora i Zaprešića, dok po jednog novozaraženog imaju Jastrebarsko, Vrbovec i Gradec.

U Zagrebu su zabilježena 554 nova slučaja zaraze koronavirusom, ozdravile su 383 osobe, pa je broj aktivnih bolesnika u glavnom gradu trenutno 3 123.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je 61 novozaražena osoba. Među novozaraženima, 22 su osobe s područja Kutine, 17 ih je iz Siska, 11 iz Petrinje, pet iz Novske, tri su iz Popovače, a po jedna osoba iz Gline, Lipovljana i Velike Ludine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 19 osoba s područja je Bjelovara, tri su s područja općine Zrinski Topolovac, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima Grubišnog Polja te općina Rovišće i Dežanovac.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je 39 novozaraženih, 42 su osobe ozdravile te je na tom području trenutno 235 aktivnih slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji evidentirana su 93 nova slučaja zaraze, a covidu-19 podleglo je šest pacijenata. U Karlovcu je koronavirus potvrđen kod 45 osoba, u Ogulinu kod 17, Duga Resa ima 13 novozaraženih, Slunj pet, Ozalj četiri, a po slučaj ili dva imaju još Bosiljevo, Lasinja, Rakovica, Netretić, Kamanje i Draganić.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 75 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a troje je umrlih. Među novozaraženima, 35 osoba ima prebivalište na području Osijeka, deset ih je iz Đakova, tri na području Čeminca i Našica, po dvije s područja Belišća, Belog Manastira, Čeminca, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova te po jedna novopozitivna osoba s područja Antunovca, Bizovca, Draža, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Feričanaca, Jagodnjaka, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Strizivojne i Viškovaca.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su četiri slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

Na području Vukovarsko-srijemske županije 74 nove osobe pozitivne su na koronavirus, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, iz Vinkovaca su 22 osobe, deset iz Vukovara, osam iz Vođinaca, po četiri osobe iz Ivankova i Otoka, po tri iz Županje i Jarmine, po dvije iz Rokovaca i Starih Jankovaca te po jedna osoba iz Antina, Cerne, Drenovaca, Bršadina, Gradišta, Gunje, Novih Jankovaca, Nuštra, Privlake, Prkovaca, Pačetina, Trpinje, Retkovaca, Srijemskih Laza, Starih Mikanovaca i Vrbanje.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 37 novozaraženih osoba i jednom smrtnom slučaju osobe pozitivne na covid, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji bolest je dijagnosticirana kod 52 osobe.

DALMACIJA

U Zadarskoj županiji evidentirane su 104 osobe zaražene koronavirusom, a umrlo je pet osoba. Među novozaraženima 63 ih je u Zadru, po šestero u Biogradu i Posedarju, po petero u Bibinjama i Kalima, četvero u Ražancu, troje u Starigradu, po dvije osobe pozitivne su u Benkovcu i Viru te po jedna u Gračacu, Jasenicama, Novigradu, Obrovcu, Pagu, Poličniku, Stankovcima i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Zaraženo je 26 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Stona, šest iz Opuzena, četiri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Pojezerja, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Ploča te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji novozaražena koronavirusom je 271 osoba, dok su dvije osobe umrle. Među novozaraženima, iz Splita je 116 osoba, Kaštela 34, Makarske 15, Sinja i Solina po 13, Trogira deset, Omiša i Podstrane po osam, Trilja, Hvara i Klisa po šest, Segeta četvero, Marina ima troje novozaraženih, po dvoje imaju Muć, Podbablje, Podgora, Postira, Imotski, Stari Grad, Dicmo, Dugopolje, Jelsa, Pučišća i Zmijavci, dok po jedan novi slučaj ima Supetar, Baška Voda, Lovreć, Prgomet, Selca, Tučepi i Zadvarje.

ISTRA I PRIMORJE

Novih 15 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, dok su u pulskoj bolnici umrle četiri četiri covid-19 pozitivne osobe. Oporavilo se 14 osoba, pa je trenutno na tom području 130 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 277 novih osoba, a pet ih je umrlo. Ozdravilo je 213 osoba pa je u toj županiji aktivno 2 916 slučajeva covida-19.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 17 osoba u Ličko-senjskoj županiji. U Gospiću je 12 novozaraženih osoba, u Lovincu dvije, a po jedna u Otočcu, Korenici i Perušiću. Ukupno je zaražena 151 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija zabilježila je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 87 osoba, pa je broj pozitivnih u toj županiji trenutno 546.

Novih 58 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna je umrla Krapinsko-zagorskoj županiji. Oporavilo se 55 osoba, pa je trenutno u županiji 431 aktivan slučaj zaraze.

U Varaždinskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod 80 novih osoba, a trenutno je na tom području aktivno 818 slučajeva zaraze.

Hrvatska