KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Pogledajte koje nas brojke čekaju za vikend

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 86 je novih osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, po 16 osoba je iz Velike Gorice i Dugog Sela, 11 iz Samobora, devet iz Ivanić-Grada, sedam iz Jastrebarskog, pet iz Brdovca, po četiri iz Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline i Jakovlja, po dvije iz Zaprešića, Bistre i Pisarovine, dok jedan novi slučaj broji Vrbovec, Krašić, Križ i Rugvica.

U Zagrebu je potvrđeno 195 novozaraženih, ozdravile su 94 osobe te je u gradu trenutno aktivno 898 bolesnika.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 19 novozaraženih koronavirusom. Riječ je o šest osoba s područja Kutine, četiri s područja Novske, po tri s područja Siska i Petrinje, dvije s područja Popovače te jednoj s područja Sunje.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je 12 novozaraženih, ozdravile su dvije osobe te je na tom području trenutno 66 aktivnih slučajeva covida-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Pet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije su s područja općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Garešnica i Čazma te općine Veliko Trojstvo.

U Karlovačkoj  je županiji potvrđen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe. Od novozaraženih 47 je iz Karlovcu, devet iz Duge Rese, šest iz Ogulina, a ostali su iz Ozlja, Generalskog Stola, Draganića, Lasinje i Netretića.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 38 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Petnaest novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, po tri u Donjem Miholjcu, Đakovu i Bilju, po dvije u Valpovu, Belom Manastiru, Čepinu i Semeljcima te po jedna u Bizovcu, Jagodnjaku, Magadenovcu, Petrijevcima, Strizivojni i Drenju.

Vukovarsko-srijemska županija broji 22 novozaražene osobe. Iz Vinkovaca i Vukovara je šest osoba, tri iz Ivankova te po jedna osoba iz Županje, Cerne, Jarmine, Karadžićeva, Markušice, Nuštra i Privlake.

Na području Virovitičko-podravske županije tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Sve tri novozaražene osobe dolazi s područja Slatine.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji 18.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 75 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima 49 ih je u Zadru, šest u Starigradu, troje u Benkovcu, po dvoje u Biogradu, Sukošanu, Vrsima i Zemuniku te po jedna osoba u Bibinjama, Galovcu, Gračacu, Pagu, Poličniku, Privlaci, Sv. Filipu i Jakovu, Škabrnji i Viru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su 34 osobe iz Dubrovnika, po 13 iz Metkovića i Orebića, po sedam iz Ploča i Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Lumbarde i Pojezerja te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Opuzena i Trpnja.

Na području Šibensko-kninske županije 83 nove osobe zaražene su covid infekcijom. Trenutno je na tom području 289 aktivnih slučajeva oboljenja.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 213 novozaraženih, a jedna je osoba umrla. Među novim slučajevima, najviše ih je iz Splita 85, Makarske 19, Kaštela 17, Trogira 12 i Sinja deset.

ISTRA I PRIMORJE

Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, gdje su se oporavile dvije osobe te su trenutno 104 aktivne covid-19 pozitivne osobe.

Na području Primorsko-goranske županije 211 je novozaraženih, a umrla je jedna osoba. Ozdravila su 142 pacijenta te su trenutno aktivna 1 724 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji koronavirus je potvrđen još 21 osobe, a u bolnici u Gospiću umrla je jedna osoba. Najviše novozaraženih je iz Otočca 12, a ostali su iz Gospića, Brinja i Vrhovina.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija ima 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Oporavilo se 16 osoba, pa je broj pozitivnih osoba 132.

U Varaždinskoj županiji evidentiran je 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 377 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U istom razdoblju oporavilo se 14 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 190.

Hrvatska