KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Zagrebačka županija broji 55 novozaraženih koronavirusom. Među novim slučajevima, 11 dolazi iz Velike Gorice, deset iz Samobora, osam iz Rugvice, pet iz Jastrebarskog, po tri iz Svete Nedelje, Ivanić-Grada i Bistre, po dvije osobe iz Svetog Ivana Zeline i Pušće, dok po jednog novozaraženog broje Zaprešić, Dugo Selo, Vrbovec, Klinča Sela, Stupnik, Pisarovina, Gradec i Farkaševac.

U Zagrebu su potvrđene 222 novozaražene osobe, ozdravila su 72 pacijenta te je trenutno aktivno 790 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sedam novozaraženih osoba je iz Siska, a po jedna iz Kutine, Novske i Gline.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ozdravilo je osam osoba te je trenutno ondje 37 aktivnih slučajeva zaraze.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novozaraženih s područja je općine Veliko Trojstvo, četiri s područja grada Bjelovara, po dvije novozaražene osobe s područja su gradova Grubišno Polje i Čazma, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Garešnica i Daruvar te općina Rovišće i Đulovac.

U Karlovačkoj županiji 93 su nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše je zaraženih, njih 53, iz Karlovca, a po nekoliko slučajeva imaju Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Bosiljevo, Draganić, Generalski Stol, Josipdol, Kamanje, Netretić, Tounj, Vojnić i Žakanje.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđen je samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz Čađavice.

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Našica, dok je u ostalim mjestima manji broj novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom. Šest novopozitivnih osoba je iz Ivankova, po tri iz Donjeg Novog Sela i Jarmine te po jedna osoba iz Borova, Cerića, Lipovca, Markušice, Lipovače, Rokovaca, Slakovaca, Vinkovaca i Vukovara.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 37 novozaraženih koronavirusom i o dvjema umrlim osobama, a Stožer susjedne Požeško-slavonske županije o devet novozaraženih u toj županiji.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije potvrđeno je 69 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla je jedna osoba. Među novozaraženima 33 ih je u Zadru, 12 u Starigradu, četvero u Poličniku, po troje u Preku i Sukošanu, po dvoje u Benkovcu i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Bibinjama, Galovcu, Kalima, Novigradu, Pagu, Polači, Posedarju, Sv. Filip i Jakovu, Škabrnji i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od posljedica zaraze koronavirusom umrle su dvije osobe, a zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze. Zaraženo je 40 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, 12 iz Župe dubrovačke, šest iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Ploča te po jedna iz Kule Norinske, Stona i Vele Luke.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđen je 261 novi slučaj covida-19, a tri su osobe umrle u splitskoj bolnici. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita 93, Makarske 26 i Kaštela 16.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je 20 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se sedam osoba te je na tom području trenutno aktivno 100 bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji utvrđena je zaraza koronavirusom kod još 300 osoba, ozdravile su 74 osobe, pa je sada na tom području aktivno 1 247 slučajeva covida-19.

Ličko-senjska županija ima 36 novozaraženih covidom-19. Najviše novih slučajeva je u Otočcu 14 i Gospiću 11, šest ih je iz Senja, tri slučaja ima Lovinac te po jedan Korenica i  Vrhovine.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji novih je 16 slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 17 osoba te je broj aktivnih bolesnika trenutno 124.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih, njih devet, s područja je općine Veliko Trgovišće, sedam ih je s područja općine Bedekovčina, a pet s područja grada Zaboka.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno su aktivna 323 slučaja bolesti.

Hrvatska