KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 13 je novih osoba pozitivno na covid-19. Među novozaraženima, tri osobe su iz Dugog Sela, po dvije iz Jastrebarskog, Velike Gorice i Križa, dok jedan novi slučaj broje Sveta Nedelja, Zaprešić, Orle i Rugvica.

U Zagrebu je zabilježeno 257 novozaraženih covidom-19, oporavilo se 197 osoba te je trenutno 1 566 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 17 novozaraženih. Osam novozaraženih s područja je Siska, šest iz Kutine, dvije iz Popovače i jedna osoba iz Petrinje.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirano je osam novozaraženih osoba, četiri su ozdravile te je na tom području trenutno 47 aktivnih slučajeva covida-19.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 11 novih slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Pet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po dvije novozaražene osobe s područja su općina Rovišće i Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Grubišnog Polja i općine Zrinski Topolovac.

U Karlovačkoj županiji evidentirana su 152 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica covida-19 umrla su dva pacijenta. Među novozaraženima, iz Karlovca ih je 84, Duge Rese 19, Ogulina osam, Ozlja 14, Slunj ima šest slučaja, Barilović pet, Generalski Stol četiri, Bosiljevo i Kamanje dva, Lasinja tri te Draganić, Tounj Netretić, Rakovica i Vojnić po jedan.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđen je samo jedan slučaj zaraze koronavirusom. Zaražena je osoba s područja Virovitice.

U Osječko-baranjskom umrle su dvije osobe, a kod 31 nove utvrđena je covid infekcija. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, četiri su s područja Đakova, po dvije s područja Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Erduta i Đurđenovca te po jedna s područja Antunovca, Čepina, Darde, Drenja, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Šodolovaca i Vuke.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a Požeško-slavonske o 17 novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 36 je novih osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, deset osoba je iz Vinkovaca, pet iz Ivankova, četiri iz Vukovara, po tri osobe iz Ilače i Ostrova, po dvije iz Privlake, Borova, Jarmine i Nuštra te po jedna osoba iz Županje, Antina i Tovarnika.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 100 je novih osoba zaraženo koronavirusom. Među novozaraženima, 59 ih je u Zadru, osmero u Bibinjama, po četvero u Benkovcu i Posedarju, po tri pozitivne osobe potvrđene su na području Poličnika, Privlake, Sv. Filipa i Jakova i Vrsi, po dvije u Ninu i Starigradu te po jedna osoba u Galovcu, Jasenicama, Kalima, Novigradu, Polači, Ražancu, Sukošanu, Škabrnji i Zemuniku Donjem.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 142 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Zaraženo je 40 osoba iz Metkovića, 35 iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, 13 iz Ploča, devet iz Konavala, osam iz Korčule, pet iz Kule Norinske, po četiri iz Blata i Vele Luke, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Pojezerja, Slivnog, Smokvice i Stona te tri koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije koronavirusom je zaraženo njih 254, a jedna je osoba umrla. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita 116, Solina 20, Kaštela 13 i Imotskog 12.

Na području Šibensko-kninske županije 117 osoba je zaraženo koronavirusom te je trenutno 430 aktivnih slučajeva oboljenja na tom području.

ISTRA I PRIMORJE

Novih petnaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, a u pulskoj bolnici umrla je jedna osoba. Oporavile su se četiri osobe te je trenutno u Istri 107 aktivnih slučajeva bolesti.

Na području Primorsko-goranske županije su 253 novooboljele osobe, a tri su umrle od covida-19. Ozdravilo je 155 pacijenata te je broj aktivnih slučajeva u županiji 2 565.

U Ličko-senjskoj županiji covid je potvrđen kod 41 osobe, od kojih je njih 15 iz gospićkog Doma za starije, a neki od njih su inficirani drugi put ili pak nakon cijepljenja. Od ostalih novozaraženih, 14 je iz Gospića, osam iz Otočca, dva su slučaja iz Novalje i po jedan iz Senja i Vrhovina.

SJEVERNA HRVATSKA

U  Međimurskoj županiji evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulih nije bilo.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 47 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Najviše novozaraženih je s područja Zaboka, ukupno sedam, dok je šest osoba s područja općine Sv. Križ Začretje, a pet iz Krapine.

U Varaždinskoj županiji je evidentirano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Aktivnih slučajeva je 470.

Hrvatska