KORONA PO ŽUPANIJAMA: Evo kakve nas brojke očekuju za vikend

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije šest novih osoba pozitivno je na koronavirus, troje iz Velike Gorice, dvoje iz Vrbovca te jedno iz Samobora. Ozdravilo je šest osoba, a trenutno je aktivno 115 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 50 novozaraženih koronavirusom, a u gradu je trenutno evidentirano 258 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novozaražene osobe, obje s područja Petrinje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dva iz Bjelovara i po jedan iz Garešnice i Sirača. Na opservaciji su tri pacijenta, a u samoizolaciji 86 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih, svi iz Karlovca. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 78 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, ali je jedna osoba umrla. Na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 244 stanovnika.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 26 osoba. Među novozaraženima, pet osoba je iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, po dvije iz Župe dubrovačke i Ploča te po jedna iz Konavala, Orebića i Stona.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 15 u Zadru, devetero u Poličniku, troje u Sv. Filipu i Jakovu, po dvoje u Polači i Privlaci te po jedna osoba u Bibinjama, Biogradu, Ninu, Novigradu, Sukošanu i Škabrnji. Oporavila se 21 osoba, a pod aktivnim je nadzorom 613 stanovnika.

Na području Splitsko-dalmatinske županije su 52 novozaražene osobe, u bolnici se liječi 30 pacijenata, a u samoizolaciji je 1 151 stanovnik. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita (15), Kaštela (8), po četiri iz Omiša i Solina te po tri iz Sinja, Trilja i Podstrane.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji pet je, dvije su se osobe oporavile, a trenutno je 24 aktivnih slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji sedam je novozaraženih, ozdravilo je osam osoba, a trenutno su aktivna 74 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva je 26.

U Međimurskoj županiji je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a broj pozitivnih osoba trenutno je devet.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri nove osobe pozitivne na koronavirus, oporavila se jedna te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 16.