KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajte kakve nas brojke očekuju danas

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 118 novih osoba pozitivno je na koronavirus, oporavilo 137 bolesnika, a trenutno su aktivna 952 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 20 osoba je iz Velike Gorice, 16 iz Zaprešića, 15 iz Dugog Sela, 13 iz Ivanić-Grada, po devet iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, šest iz Samobora, četiri iz Vrbovca, po tri iz Svetog Ivana Zeline, Brdovca, Stupnika, Kloštar Ivanića, Rugvice i Dubrave, dvije iz Brckovljana te po jedna iz Bistre, Pušće, Dubravice, Klinča Sela, Pisarovine i Gradeca.

Kod  597 osoba na području grada Zagreba u protekla 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Na području Sisačko-moslavačke županije je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 12 iz Siska, sedam iz Novske, šest iz Kutine, tri iz Popovače, po dva iz Hrvatske Kostajnice, Dvora i Lekenika te po jedan iz Petrinje, Gline, Sunje, Velike Ludine i Jasenovca.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 87 novozaraženih: 45 iz Bjelovara, 16 iz Daruvara, osam iz Garešnice, šest iz Grubičnog Polja, po dvoje iz Sirača, Dežanovca, Štefanja i Končanice te po jedan iz Čazme, Severina, Velikog Grđevca i Rovišća. Na bolničkom liječenju je 24 pacijenata, na promatranju je njih sedam, a u samoizolaciji su 492 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 44 su novozaražene u Karlovačkoj županiji: 26 iz Karlovca, šest iz Duge Rese, četiri iz Netretića, tri iz Ogulina te po jedna u Ozlju, Bariloviću, Draganiću, Generalskom Stolu i Krnjaku. Na bolničkom liječenju je osam pacijenata, a u samoizolaciji su 353 stanovnika.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a 115 je novozaraženih na području Osječko-baranjske županije gdje je na bolničkom liječenju 47 pacijenata te u samoizolaciji 998 stanovnika. Najviše novozaraženih osoba, njih 55, je s osječkog područja, 12 s područja Đakova te osam s područja Našica.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 58 novozaraženih: 13 iz Vinkovaca, 10 iz Županje, devet iz Ivankova, četvero iz Tovarnika, po troje iz Privlake, Trpinje i Vukovara, po dvoje iz Gradišta, Nijemaca i Vrbanje te po jedan iz Borova, Cerića, Cerne, Drenovaca, Jarmine, Negoslavaca i Nuštra. Na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, a u samoizolaciji je 356 stanovnika.

U Virovitičko-podravskoj županiji je 40 novozaraženih: u Virovitici 17, Gradini sedam, Suhopolju pet, Voćinu četiri, Slatni tri, Špišić Bukovici dva, a u Pitomači i Sopju po jedan. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta.

Brodsko-posavska županija broji novih 46 osoba zaraženih koronavirusom, a Požeško-slavonska 44, priopćili su županijski stožeri civilne zaštite.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji su 54 novozaražene osobe: 22 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Vele Luke, po tri iz Blata, Metkovića, Orebića i Slivnog, dvije s Mljeta te po jedna iz Korčule, Opuzena i Ploča. Na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, u samoizolaciji su 733 stanovnika, a oporavilo se 39 osoba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 258 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 91 pacijent, a u samoizolaciji su 1304 stanovnika. Najviše novozaraženih je u Splitu, njih stotinu, zatim u Sinju 24, Kaštelima 22 i Solinu 16, slijedi Vrgorac s 14, Cista Provo s devet te Makarska i Podstrana s osam, po sedam ih je u Omišu i Dugom Ratu, a u više drugih mjesta manji je broj novi slučajeva zaraze.

Kod novih 56 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Zadarskoj županiji. U Zadru je 22 novooboljelih, šestero u Benkovcu, po četvero u Polači, Posedarju i Viru, troje u Poličniku, po dvije osobe u Biogradu, Novigradu i Starigradu te po jedna u Bibinjama, Ninu, Obrovcu, Preku, Sv. Filipu i Jakovu, Tkonu i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji je osam novozaraženih, po četvero iz Senja i Gospića. Na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, u samoizolaciji je 212 stanovnika, a trenutno su aktivna 64 slučaja zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 95 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji: 70 iz Rijeke i okolice, 10 s Krka, osam iz Liburnije, pet iz crikveničko-vinodolske regije te po jedan iz Gorskog kotara i s Lošinja. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, ozdravilo je 70 osoba, a trenutno su aktivna 664 slučaja zaraze.

U Istarskoj županiji je 36 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, u samoizolaciji je 1450 stanovnika, a oporavilo se osam osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

Jedna je osoba preminula, a 49 je novozaražnih u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 47 pacijenata, oporavile su se 23 osobe, a trenutno su aktivna 252 slučaja zaraze.

U Međimurskoj županiji je 51 novozaražena osoba, a na bolničkom liječenju je 21 pacijent.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 30 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 25 pacijenata, u samoizolaciji je 540 stanovnika, oporavilo se 26 osoba, a trenutno su aktivna 232 slučaja zaraze.

Hrvatska