KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus, po jedan na području Samobora i Zaprešića. Od jučer su ozdravila četiri pacijenta, a trenutno je aktivno 18 bolesnika.

U Zagrebu je zabilježeno 13 novozaraženih, oporavile su se tri osobe, a trenutno je aktivno 60 slučajeva zaraze.

Sedam novozaraženih covidom-19 zabilježeno je na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o četiri osobe s područja Kutine te po jednoj osobi iz Popovače, Gvozda i Lekenika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, i to na području Velikog Trojstva. Na opservaciji je 11 pacijenata, a u samoizolaciji 87 osoba.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom, i to iz Suhopolja, dok su na bolničkom liječenju tri osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna nova osoba pozitivna je na koronavirus, i to iz Starih Mikanovaca. Na bolničkom liječenje je jedan pacijent, a u samoizolaciji je 251 osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji šest je novozaraženih, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u samoizolaciji 378 stanovnika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o jednom novom slučaju zaraze koronavirusa, dok Požeško-slavonska županija nije zabilježila nove slučajeve zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se oporavilo osam osoba. Na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji 271 stanovnik.

Nove 53 osobe zaražene su koronavirusom u Zadarskoj županiji, a oporavila su se 22 pacijenta. Među novozaraženima, 31 osoba je u Zadru, po četiri u Poličniku i Zemuniku Donjem, tri u Vrsima, po dvije osobe u Biogradu, Posedarju, Salima i Sukošanu te po jedna u Preku, Škabrnji i Tkonu.

Koronavirusom je zaraženo novih 13 osoba na području Šibensko-kninske županije, na bolničkom liječenju je deset osoba, a u samoizolaciji 251 stanovnik. Trenutno je aktivno 46 slučajeva zaraze.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 32 nove osobe pozitivne su na koronavirus, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 816 stanovnika. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita (18), a slijede Kaštela sa šest, dvije iz Visa i po jedna iz Makarske, Omiša, Solina, Trilja, Bola i Klisa.

ISTRA I PRIMORJE

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih pet osoba u Primorsko-goranskoj županiji, ozdravilo je devet pacijenata, pa su trenutno aktivna 92 slučaja zaraze.

Na području Istarske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze kroronavirusom, izliječena je jedna osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 198 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurje ima četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, a broj pozitivnih osoba trenutno je 17.

U Varaždinskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus, nema ni oporavljenih osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze i dalje 10.

Hrvatska