KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije šest je novozaraženih – tri osobe iz Klinča Sela, dvije iz Samobora i jedna iz Stupnika. Oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 20 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno šest novih slučajeva covida-19 tako da su u gradu trenutno 72 aktivna slučaja.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan novi slučaj covida-19.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije bilo potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju nema pacijenata, na opservaciji je njih sedam, a u samoizolaciji 59.

U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a u samoizolaciji 116 stanovnika.

SLAVONIJA

Dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus u Vukovarsko-srijemskoj županiji, po jedna iz Vinkovaca i Vukovara. Na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a u samoizolaciji 234 stanovnika.

U Osječko-baranjskoj županiji četiri nove osobe pozitivne su na koronavirus, na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 330 stanovnika.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom, a na bolničkom liječenju su četiri pacijenta.

U Brodsko-posavskoj županiji su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Požeško-slavonskoj županiji nije bilo novozaraženih.

DALMACIJA

Novih šest osoba zaraženo je koronavirusom, a jedna se oporavila u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata, u samoizolaciji 197 stanovnika, a zaražene osobe dolaze iz Dubrovnika i Ploča.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 31 osobe na području Zadarske županije, oporavilo se 28 bolesnika, a trenutno je aktivno 168 slučajeva zaraze. U Zadru je 21 novozaražena osoba, dvije u Bibinjama te po jedna u Jasenicama, Kalima, Lišanima Ostrovičkim, Poličniku, Preku, Privlaci, Salima i Sukošanu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je devet novozaraženih – iz Splita ih je pet, Kaštela dvoje, te po jedna osoba iz Trilja i Vrlike. Na bolničkom liječenju je šest osoba, a u samoizolaciji 935 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

Istarska županija nema novozaraženih, na bolničko liječenju su dvije osobe, a pod mjerom samoizolacije je 161 stanovnik.

U Ličko-senjskoj županiji nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji 105 stanovnika. Aktivno je 13 bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji 17 je novozaraženih, a preminula je jedna osoba. U međuvremenu su se oporavila tri pacijenta te je broj aktivnih slučajeva trenutno 148.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. Opravila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 47 bolesnika.

U Međimurju nema novozaraženih, oporavile su se tri osobe, a trenutno su aktivna 24 slučaja zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na bolničkom liječenju više nema pozitivnih pacijenata. U posljednja 24 sata nema ni oporavljenih osoba pa je i dalje pet aktivnih slučajeva bolesti.

Hrvatska