KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo kakve nas brojke očekuju danas

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije šest novih osoba pozitivno je na koronavirus, po dvije iz Samobora i Velike Gorice, a po jedna u Križu i Rugvici. Oporavila se jedna osoba, a trenutno je aktivno 45 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novozaražene osobe, po jedna iz Petrinje i Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dva iz Velikog Grđevca i jedan iz Bjelovara.

U Karlovačkoj županiji dvoje je novozaraženih, po jedna osoba iz Generalskog Stola i Žakanja, dok je na bolničkom liječenju šest pacijenata.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, a na bolničkom liječenju je jedan pacijent.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji troje je novozaraženih, po jedna osoba iz Vinkovaca, Vukovara i Komletinaca. Na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 198 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji su 93 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih, preostalo je pet bolesnika, a u samoizolaciji je 70 osoba.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 45 novozaraženih: iz Splita je 17, Kaštela i Podstrane po četiri, Solina, Trogira i Dicma po troje, a po dvoje iz Omiša i Sinja, dok po jednu novozaraženu osobu imaju Komiža, Makarska, Trilj, Dugi Rat, Otok, Runović i Seget. Na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, a u samoizolaciji 1 065 stanovnika.

U Zadarskoj županiji je 35 novozaraženih, a oporavilo se 28 bolesnika. Među novozaraženima, 17 osoba je u Zadru, po troje u Bibinjama, Kalima i Tkonu, po dvoje u Biogradu i Viru te po jedna u Benkovcu, Posedarju, Preku, Sukošanu i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 12 osoba. Među novozaraženima, deset osoba je iz Metkovića, šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Ploča, Kule Norinske i Opuzena, po jedna iz Slivnog i Konavala te jedna koja nema prebivalište u županiji.

ISTRA I PRIMORJE

Osam je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, šest je ozdravilo, a trenutno je aktivno 77 slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji potvrđeno je deset novozaraženih, među njima sedam stranaca koji su smješteni u karantenu u Novalji, dvije osobe iz Gospića i jedna iz Senja. Na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a u samoizolaciji 68 stanovnika.

U Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze, na bolničkom liječenju je sedam osoba, a u samoizolaciji je 240 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavilo se dvoje ljudi.

Nijedan novi slučaj zaraze nije evidentiran u Međimurskoj županiji, oporavile su se tri osobe, pa je trenutno pozitivno devetero ljudi.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, pa je trenutno u Zagorju šest aktivnih bolesnika.

Hrvatska