KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo kakva nas epidemiološka situacija očekuje za vikend

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji je 115 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile su 52 osobe, a trenutno je aktivno 717 slučajeva zaraze. Među novozaražanima, 20 osoba je iz Velike Gorice, 16 iz Vrbovca, 11 iz Samobora, devet iz Svete Nedelje, po osam iz Zaprešića i Dugog Sela, sedam iz Ivanić-Grada, šest iz Jastrebarskog, četiri iz Svetog Ivana Zeline, po tri iz Dubravice, Kloštar Ivanića i Dubrave, po dvije iz Bistre, Stupnika, Pisarovine, Brckovljana, Rugvice, Rakovca i Farkaševca te po jedna iz Pušće, Orlea i Preseke.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu u protekla 24 sata novooboljelo 226 osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 18 slučajeva novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Šest novozaraženih  je iz Siska, po tri su osobe iz Petrinje i Topuskog a dvije iz Hrvatske Kostajnice.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 19 novozaraženih, deset iz Bjelovara, troje iz Velikog Grđevca te po jedna osoba iz Čazme, Garešnice, Šandrovca, Končanice, Bereka i Nove Rače. Na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, 13 ih je na promatranju, a u samoizolaciji je 435 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 30 ih je novozaraženo u Karlovačkoj-županiji, deset iz Karlovca, dok su ostali iz Slunja, Ogulina, Duge Rese, Ozlja, Barilovića, Vojnića i Generalskog stola. Na bolničkom liječenju su 32 pacijenta, a u samoizolaciji je 351 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 21 nova pozitivna osoba, po četiri iz Vinkovaca i Vukovara, tri iz Vrbanje, dvije iz Račinovaca i po jedna iz Borova, Cerne, Drenovaca, Gradišta, Iloka, Soljana, Starih Mikanovaca i Vođinaca. Na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, preminula je jedna osoba, a u samoizolaciji je 210 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 47 ih je novozaraženo u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 23, je s područja Osijeka, šest s područja Đakova, a pet Našica. Na bolničkom liječenju je 21 pacijent, a u samoizolaciji je 340 stanovnika.

Na području Virovitičko-podravske županije testirana su 93 uzorka i zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Virovitici je sedam novooboljelih, Suhopolju četiri, Gradini i Pitomači po dvoje, u Gradini dva, a po jedan u Slatini, Pitomači i Špišić Bukovici.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom na svom području, dok je u Požeško-slavonskoj županiji 20 novih slučajeva.

DALMACIJA 

Osam je osoba umrlo, a 206 ih je pozitivno na koronu u posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije. Na bolničkom liječenju nalazi se 96 osoba dok je 21 osoba na respiratoru. Najviše novooboljelih je iz Splita, njih 65, slijede Kaštela s 19, Sinj s 18, Solin sa 17, Trilj s deset itd.

Na području Zadarske županije 61 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je 66-godišnji muškarac. Novooboljelih je 34 u Zadru, po šestero u Sukošanu i Sv. Filipu i Jakovu.

Na području Šibensko-kninske županije 23 su nova slučaja zaraze koronavirusom – 20 osoba je iz Šibenika, dvije iz Knina te jedna iz Drniša.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji je 17 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 24 osobe, u samoizolaciji je 406 stanovnika, dok se u međuvremenu oporavilo šest osoba te je broj aktivnih slučajeva zaraze 88.

U Primorsko-goranskoj županiji je 75 novozaraženih, iz Rijeke ili okolice su 54 osobe, sedmero je s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, po četiri su s liburnijskog područja i s Lošinja, po tri s Krka i iz Gorskog kotara. Na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, ozdravile su 24 osobe, a aktivna su 583 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji je 13 novozaraženih, na bolničkom liječenju je šest pacijenata, ozdravile su tri osobe te je broj pozitivnih trenutno 69.

U Varaždinskoj županiji je 68 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, oporavila se 21 osoba, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 238.

Zaraza koronavirusom, potvrđena je kod 17 osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Hrvatska