KORONA PO ŽUPANIJAMA: Današnje brojke novozaraženih

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije nema novozaraženih koronavirusom, ozdravilo je osam osoba, a trenutno je aktivno 16 bolesnika.

Koronavirusom je zaraženo novih šest osoba u Zagrebu, oporavilo se deset bolesnika, a u gradu je trenutno aktivan 31 slučaj zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u samoizolaciji 100 potencijalno zaraženih osoba.

Na području Karlovačke županije nijednoj novoj osobi nije potvrđena zaraza koronavirusom, na bolničkom liječenju je sedam osoba, a u samoizolaciji njih 89.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a dvije su novozaražene u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Oba slučaja zaraze otkrivena su na području Vinkovaca.

Troje je novopozitivnih, a jedna je osoba preminula na području Osječko-baranjske županije. Novozaraženi imaju prebivalište na području Belog Manastira te općina Antunovac i Đurđenovac.

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije izvijestili su da na njihovim područjima nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

U Zadarskoj su županiji potvrđena 32 nova slučaja zaraze koronavirusom – po dva u Poličniku, Sukošanu i Vrsima te po jedan u Benkovcu, Galovcu, Preku, Ražancu i Salima. Ozdravilo je 35 osoba pa su trenutno aktivna 154 slučaja.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dok se oporavilo osam osoba. Zaražena je osoba koja nema prebivalište u županiji.

Novih šest osoba zaraženo je koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tri iz Splita te po jedna iz Kaštela, Baške Vode i Jelse. Na bolničkom liječenju je 20 osoba, a u samoizolaciji 597.

Nove četiri osobe zaražene su koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji u kojoj su trenutno aktivna 23 slučaja zaraze. Na bolničkom liječenju je šest pacijenata, dok su 182 osobe trenutno u samoizolaciji.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su tri pacijenta, a u samoizolaciji 153 osobe.

U Primorsko-goranskoj županiji 11 je novozaraženih, sedam je osoba ozdravilo, a trenutno je aktivno 79 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji otkriven je jedan novozaraženi s područja Otočca, dok su na bolničkom liječenju tri osobe.

SJEVERNA HRVATSKA

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj novoj osobi u Međimurskoj županiji, oporavilo ih se šest, a trenutno su aktivna 23 slučaja zaraze.

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Oporavilo se pet osoba te je broj aktivnih slučajeva trenutno 51.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, nema oporavljenih ni umrlih, a broj aktivnih slučajeva iznosi 11.

Hrvatska
Izbor urednika