KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 38 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Samobora, šest iz Svete Nedelje, četiri iz Velike Gorice, po dvije iz Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Brdovca, Bistre i Pisarovine te po jedna iz Zaprešića, Ivanić-Grada, Pušće, Rugvice, Dubrave, Rakovca i Farkaševca.

U Gradu Zagrebu zabilježena su 84 nova slučaja covida-19, te je trenutačno u gradu 637 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 16 novozaraženih koronavirusom. Pet je osoba iz Novske, četiri su iz Siska, tri iz Kutine te po jedna osoba iz Jasenovca, Gline, Hrvatske Kostajnice i Lekenika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, po jedna iz gradova Čazma, Garešnica i Daruvar te općina Veliko Trojstvo i Rovišće.

Dvije osobe su umrle, a četiri su novozaražene koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ozdravilo je 13 osoba, a aktivna su 74 slučaja zaraze.

U Karlovačkoj županiji je šest novih slučajeva covoda-19. Po dvije osobe su iz Karlovca i Draganića, a po jedna iz Duge Rese i Rakovice.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet je novozaraženih koronavirusom. Po jedna osoba evidentirana je u Borovu, Andrijaševcima, Nuštru, Starim Mikanovcima i Vukovaru.

U Osječko-baranjskoj županiji 26 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Najviše novopozitivnih bilježi Osijek s prigradskim naseljima – njih 15, dvije novopozitivne osobe su iz Valpova, a po jedna je s područja grada Belišća i općina Antunovac, Marijanci, Feričanci, Ernestinovo, Čepin, Bilje, Erdut i Viškovci.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije od bolesti covid-19 oboljelo je 19 osoba, a testirano ih je 677. Od ukupno 19 novooboljelih osoba u Splitu ih je 11, po dvije novooboljele osobe su iz Dugog Rata i Podbablja, a po jedna iz Kaštela, Makarske, Solina i Muća.

Na području Šibensko-kninske županije 11 je novozaraženih covid infekcijom, a trenutno je na tom području 90 aktivnih slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su dvije osobe iz Slivnog, po jedna iz Dubrovnika i Metkovića te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

U Zadarskoj je županiji koronavirusom zaraženo 18 osoba, a od posljedica bolesti u Općoj bolnici Zadar umrla je jedna osoba. Među novozaraženima, petero ih je u Zadru, četvero u Pakoštanima, troje u Bibinjama te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Poličniku, Posedarju, Sukošanu i Tkonu.

ISTRA I PRIMORJE

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri, oporavilo se pet osoba, dok je na bolničkom liječenju 30 pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 30 novozaraženih, ozdravilo je 35 osoba, a aktivno je 490 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji sedam novih osoba pozitivno je na koronavirus – tri osobe iz Otočca i po jedna iz Gospića, Senja, Perušića i Korenice. Aktivno je 46 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji 16 je novopozitivnih na koronavirus, oporavilo se 20 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva 171.

U Varaždinskoj županiji je evidentirano 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je 225 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavila se 31 osoba te su trenutno 102 aktivna slučaja.

Hrvatska