KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 56 je novopozitivnih na COVID infekciju. Riječ je o devet osoba iz Samobora i Velike Gorice, osam iz Vrbovca, šest iz Svete Nedelje, četiri iz Zaprešića, tri iz Bistre i Brckovljana, dvije iz Ivanić-Grada, Dugog Sela, Brdovca i Križa, dok jedan novi slučaj bilježi Jastrebarsko, Jakovlje, Klinča Sela, Kravarsko, Kloštar Ivanić i Dubrava.

U Gradu Zagrebu novih 107 osoba je zaraženo koronavirusom, među njima 24 osobe iz domova za starije i ustanova socijalne skrbi te tri učenika.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je 31 novozaražena osoba COVID infekcijom. Riječ je o trinaest osoba s područja Siska, osam s područja Petrinje, po dvije s područja Novske, Popovače, Velike Ludine, Martinske Vesi, dok po jednu novozaraženu osobu broji Glina i Sunja.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a gdje je trenutno aktivno 139 bolesnika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novozaraženih osoba, njih 14, s područja je grada Bjelovara, po dvije novooboljele osobe s područja su gradova Čazma i Daruvar,a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Nova Rača, Ivanska, Đulovac i Velika Pisanica.

U Karlovačkoj županiji od covida je umrla još jedna osoba, a od jučer je 12 novozaraženih: po četiri su osobe iz Karlovca i Draganića, iz Duge Rese su dvije te iz Slunja i Barilovića po jedna osoba.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije je 35 novopozitivno na COVID-19, a umrla je jedna osoba. Jedanaest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet je iz Đakova, iz Donjeg Miholjca, Našica i Valpova po tri, iz Belog Manastira, Petlovca i Popovca po dvije, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bilja, Gorjana i Marijanaca.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima sedam je iz Virovitice, a po jedan iz Slatine i Sopja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 17 novih pozitivnih osoba na COVID-19: po četiri osobe su iz Nuštra i Vinkovaca, tri iz Vukovara, dvije iz Županje te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Borova, Babine Grede i Lipovače. Preminule su tri osobe.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su dvije osobe umrle. Zaraženo je 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jedna iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Na području Šibensko-kninske županije 31 osoba je zaražena covid-19 infekcijom, a u šibenskoj bolnici umrla je jedna osoba.

Na području Zadarske županije 35 je novozaraženih osoba koronavirusom, a od posljedica covida-19 preminula je jedna osoba. Među novozaraženima 15 ih je u Zadru, šestero u Pagu, četvero u Preku, troje u Sukošanu, po dvoje u Benkovcu i Ražancu te po jedna osoba u Bibinjama, Kalima i Ninu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 70 novozaraženih, a dvije osobe su umrle. Među novima slučajevima zaraze najviše ih je iz Splita, njih 28.

ISTRA I PRIMORJE

Šest novozaraženih osoba potvrđeno je u Istarskoj županiji, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

U Primorsko-goranskoj županiji je 49 novozaraženih osoba, a dvije su umrle od covida-19.

Od bolesti COVID-19 u Ličko-senjskoj županiji umrla je jedna osoba, a osam je novih slučajeva zaraze: četiri iz Gospića, dva iz Korenice te po jedan u Brinju i Otočcu.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji 36 je novozaraženih koronavirusom, a umrlih nije bilo.

U Varaždinskoj županiji potvrđena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba oboljela od covida-19.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 15 novozaraženih koronavirusom, a preminula je jedna osoba.