KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 230 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 50 osoba je iz Velike Gorice, 35 iz Samobora, 22 iz Zaprešića, po 14 iz Ivanić-Grada i Vrbovca, po 13 iz Dugog Sela i Brdovca, 12 iz Svetog Ivana Zeline, po deset iz Svete Nedelje i Jastrebarskog, po pet iz Kloštar Ivanića, Križa i Brckovljana, po tri iz Pušće, Stupnika i Kravarskog, po dvije iz Bistre, Marije Gorice, Krašića i Dubrave, dok po jedan novi slučaj zaraze broje Pisarovina, Rugvica, Gradec, Farkaševac i Bedenica.

U Zagrebu je zabilježeno 670 novozaraženih koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva zaraze u glavnom gradu trenutno 2 984.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 40 novozaraženih koronavirusom. Među novozaraženima, 26 osoba je iz Siska, po tri iz Lekenika, Martinske Vesi i Sunje, po dvije iz Hrvatske Kostajnice i Popovače te jedna osoba iz Novske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 70 novih slučaja zaraze koronavirusom. Četrdeset novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, sedam  s područja  grada Daruvara, pet grada Garešnice, tri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, po dvije novozaražene osobe s područja su općina Veliko Trojstvo, Veliki Grđevac, Končanica, Dežanovac i Sirač, a po jedna  s područja je grada Grubišnog Polja te općina Štefanje, Rovišće, Kapela i Hercegovac.

Nove 44 osobe zaražene su koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji, ozdravilo je 29 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno 310.

U Karlovačkoj županiji koronavirus je potvrđen kod 111 osoba, a u bolnici u Karlovcu umro je jedan pacijent. Među novozaraženima, iz Karlovca je 50 osoba, Duga Resa i Ogulin imaju po 18 slučajeva, Josipdol šest, Slunj četiri, Barilović i Tounj po tri, a po slučaj ili dva imaju još Ozalj, Cetingrad, Draganić, Krnjak, Netretić, Plaški i Rakovica.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je pet slučajeva zaraze koronavirusom. Dvoje novozaraženih je iz Virovitice, po jedan iz Gradine i Slatine, dok kod jedne osobe nije naveden podatak o mjestu prebivališta.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 100 osoba, a jedna je umrla u Osječko-baranjskoj županiji. Nove 23 zaražene osobe su s područja Osijeka, deset ih je na području Našica, sedam na području Đakova, po četiri su s područja Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Valpova, po tri su iz Bilja, Bizovca, Čeminca, Čepina, Đurđenovca, Erduta, Kneževa, Satnice Đakovačke i Viškovaca, po dvije iz Antunovca, Belišća, Darde, Donje Motičine i Kneževih Vinograda te po jedna novozaražena osoba je s područja Drenja, Gorjana, Koške, Magadenovca, Podgorača, Punitovaca, Semeljaca, Šodolovaca, Trnave, Viljeva i Vuke.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 93 nove osobe pozitivne su na koronavirus. Među novozaraženima, 28 osoba je iz Vinkovaca, 16 iz Županje, po sedam iz Vukovara i Ivankova, po četiri iz Iloka i Trpinje, po tri iz Andrijaševaca, Rokovaca i Jarmine, po dvije iz Borova, Bršadina, Gunje, Nuštra, Otoka i Štitara te po jedna osoba iz Bokšića, Bošnjaka, Cerne, Rajevog Sela, Šiškovaca i Vođinaca.

Brodsko-posavska županija broji 125 novih osoba zaraženih koronavirusom i jednu umrlu, dok je u Požeško-slavonskoj 36 novih slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Zaraženo je 15 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, po pet iz Ploča i Vele Luke, četiri iz Slivnog, po dvije iz Konavala, Opuzena i Orebića, po jedna s Mljeta i iz Blata te tri koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Šibensko-kninske županije evidentirane su 122 osobe s koronavirusom, a umrla je jedna osoba koja se liječila u kninskoj bolnici. U županiji je trenutno 510 aktivnih slučajeva.

Na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđene su 333 osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su umrle. Među novozaraženima iz Splita je 120 osoba, Sinja i Vrgorca po 28, Makarske i Kaštela po 20, Omiša 17, Trogira 13, Solina osam, Podbablja i Podstrane po sedam, Dugog Rata i Imotskog po šest, Dicma, Baške Vode i Muća po pet, Dugopolja i Hrvaca po četiri, Trilja, Zagvozda i Klisa po tri, po dvoje imaju Hvar, Gradac, Jelsa, Seget i Zmijavci, a po jednog Supetar, Vrlika, Bol, Brela, Marina, Nerežišća, Otok, Podgora, Primorski Dolac, Tučepi i Cista Provo.

Na području Zadarske županije su 93  nova slučaja zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 46 osoba je u Zadru, devetero u Posedarju, po petero u Bibinjama i Sv. Filipu i Jakovu, četvero u Pagu, troje u Pakoštanima, po dvije osobe potvrđene su u Kolanu, Ninu, Privlaci, Sukošanu, Škabrnji i Vrsima te po jedna osoba u Biogradu, Obrovcu, Polači, Ražancu, Stankovcima, Starigradu, Tkonu, Viru i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se sedam osoba te je trenutno u Istri 115 pozitivnih osoba.

Na području Primorsko-goranske županije novozaražene su 283 osobe, 136 je ozdravilo, a u KBC-u Rijeka umrlo je osam njih s covidom-19. Na tom je području trenutno 2508 aktivnih slučajeva bolesti.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 26 osoba u Ličko-senjskoj županiji: iz Gospića je 11 osoba, iz Novalje i Korenice po pet, tri slučaja ima Senj i dva Lovinac. S njima su u županiji 134 aktivna slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Sedam osoba pozitivnih na koronavirus umrlo je u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 135 novih slučajeva zaraze. Aktivnih slučajeva je 801.

Međimurska županija broji 164 nove osobe zaražene koronavirusom, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba. Oporavilo se 86 osoba, pa su u županiji trenutno aktivna 633 slučaja zaraze.

Hrvatska