KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Ovim brojkama započinjemo vikend

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 76 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 14 osoba je iz Velike Gorice, 12 iz Samobora, devet iz Dugog Sela, osam iz Svete Nedelje, po četiri iz Zaprešića, Ivanić-Grada i Vrbovca, po tri iz Bistre i Rugvice, po dvije iz Svetog Ivana Zeline, Brdovca, Brckovljana i Dubrave te po jedna iz Pušće, Pisarovine, Krašića, Kravarskog, Kloštar Ivanića, Križa i Rakovca.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom utvrđena kod 125 osoba, ozdravilo je 165 osoba, a trenutno su aktivna 1.242 slučaja oboljenja.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, sedam osoba je s područja grada Kutine, po četiri s područja gradova Novske i Popovače, dvije osobe s područja grada Siska, a po jedna osoba s područja grada Gline te općina Sunja i Lekenik.

U Koprivničko-križevačkoj županiji 19 je novozaraženih, a od posljedica bolesti preminula je jedna osoba. Ozdravilo je 13 osoba te je trenutno aktivno 119 bolesnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe su s područja grada Bjelovara, dvije s područja su općine Rovišće, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Velika Pisanica i Veliki Grđevac.

U Karlovačkoj županiji je osam novih slučajeva zaraze – po dva slučaja u Karlovcu i Ogulinu te po jedna osoba iz Barilović, Tounja i Rakovice.

SLAVONIJA

Troje je umrlih, a kod 26 novih osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskom županiji. Šest novopozitivnih imaju prebivalište na području Osijeka, a na području Đakova, Našica, Kneževih Vinograda, Popovca i Strizivojne po dvije, s područja Belog Manastira, Belišća, Bilja, Donjeg Miholjca, Čepina, Erduta,Feričanaca, Valpova, Podgorača i Petlovca je po jedna novopozitivna osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 17 je novozaraženih, a dvije su osobe preminule. Među novozaraženima, šest osoba je iz Vinkovaca, tri iz Rajevog Sela te po jedna osoba iz Gunje, Gradišta, Lovasa, Nuštra, Starih Mikanovaca, Starih Jankovaca, Tovarnika i Vukovara.

Na području Brodsko-posavske županije registrirano je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom i tri smrtna slučaja osoba pozitivnih na koronavirus, a u Požeško-slavonskoj županiji je šestero novooboljelih.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 63 uzoraka i utvrđeno četiri slučaja zaraze koronavirusom. Po dvoje pozitivnih je iz Virovitice i Suhopolja.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Zaraženo je pet osoba iz Dubrovnika, po jedna iz Konavala, Korčule, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Župe dubrovačke te dvije koje nemaju prebivalište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji koronavirusom je zaraženo novih 35 osoba. U Splitu je 11 novozaraženih osoba, Sinju pet, Marini četiri, u Otoku, Trilju i Podstrani po dvoje, dok po jednu novozaraženu osobu imaju Imotski, Omiš, Solin, Trogir, Baška Voda, Dugopolje, Klis, Podgora i Cista Provo.

Na području Šibensko-kninske županije 23 osobe zaražene su covid infekcijom te je trenutno 76 aktivnih slučajeva oboljenja.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji potvrđene su četiri novozaražene osobe, a oporavilo se šest osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 52 osobe, ozdravilo je njih 57, pa je u županiji aktivno 796 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom – dvije su osobe iz Gospića i jedna iz Senja.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata oporavile su se 43 osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva 199, a u samoizolaciji su 372 osobe.

Dvije su osobe umrle u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivna su 374 slučaja.

Međimurje ima 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su pozitivne osobe umrle. Oporavilo se 39 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji 257.

Hrvatska