KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 111 je novopozitivnih osoba na koronavirus. Među novozaraženima, 24 osobe su iz Velike Gorice, 13 iz Samobora, devet iz Jastrebarskog, po osam iz Zaprešića i Brdovca, sedam iz Svetog Ivana Zeline, šest iz Brckovljana, po pet iz Ivanić-Grada i Vrbovca, po četiri iz Svete Nedelje i Dugog Sela, po dvije iz Klinča Sela, Pisarovine, Rugvice i Dubrave te po jedna iz Jakovlja, Marije Gorice, Pušće, Dubravice, Stupnika, Orlea, Kravarskog, Pokupskog, Kloštar Ivanića i Gradeca.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su 33 novozaražene osobe koronavirusom. Deset novozaraženih osoba iz Kutine, po šest ih je iz Novske i Siska, pet osoba je iz Petrinje, četiri iz Popovače te po jedna osoba iz Gline i Sunje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Šest novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, četiri s područja općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Čazma te općine Sirač.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je 25 novopozitivnih osoba na covid-19. Među novozaraženima, devet osoba je iz Vinkovaca, tri iz Vukovara, dvije iz Babine Grede te po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Bošnjaka, Cerića, Drenovaca, Gunje, Nuštra, Otoka, Privlake, Starih Mikanovaca i Vođinaca.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrlo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 58 novozaraženih osoba. Najviše novopozitivnih osoba, njih 21, imaju prebivalište na području Ernestinova, 13 na području grada Osijeka, po četiri na području Đakova i Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novih slučajeva zaraze.

Koronavirusom je zaraženo novih osam osoba u Virovitičko-podravskoj županiji. Četvero pozitivnih je iz Virovitice, dvoje iz Suhopolja te po jedna osoba iz Slatine i Lukača.

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Među novozaraženima u Slavonskom Brod je 18 osoba, općini Sibinj pet, Novoj Gradiški i općini Velika Kopanica po dvije te u općinama Brodski Stupnik, Nova Kapela, Oprisavci i Rešetari po jedna osoba.

Na području Požeško-slavonske županije registrirano je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od zaraze koronavirusom trenutno se liječe 132 osobe.

DALMACIJA 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Zaražene su četiri osobe iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jedna iz Korčule.

U Zadarskoj su županiji potvrđena nova 24 slučaja zaraze koronavirusom. Novozaraženih je na području Zadra 15, dvije osobe pozitivne su u Pakoštanima te po jedna u Polači, Poličniku, Preku, Stankovcima, Sv. Filipu i Jakovu, Viru i Vrsima.

Na području Šibensko-kninske županije devet je novozaraženih, a trenutno je aktivno 88 slučajeva zaraze.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđeno je 36 novozaraženih, a umrla je jedna pozitivna osoba. Među novozaraženima, 17 osoba je iz Splita, Sinja pet, Kaštela četiri, Trogira tri te po jedna iz Makarske, Omiša, Trilja, Klisa, Lovreća, Marine i Šolte.

ISTRA I PRIMORJE

Za dvije nove osobe potvrđena je zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji, preminulih nema, a oporavilo se osam osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 44 osobe, a umrle su dvije osobe. Ozdravilo je 98 osoba pa je sada u županiji aktivno 879 slučajeva.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurju je zaraza koronavirusom potvrđena kod 35 osoba, a na tom je području trenutno aktivno 315 bolesnika.

Novih 66 koronavirusom zaraženih osoba i četiri umrle broji Varaždinska županija. Trenutno je 450 aktivnih slučajeva zaraze.

Hrvatska