KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze koronavirusom

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 14 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po tri osobe dolaze iz Samobora i Velike Gorice, dvije iz Dugog Sela te po jedna iz Zaprešića, Svetog Ivana Zeline, Bistre, Dubravice, Rugvice i Rakovca.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 265 osoba na području Grada Zagreba, ozdravila su 352 pacijenta te je trenutno 1979 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su 42 novozaražene osobe. Među novozaraženima, 16 osoba je iz Siska, po sedam iz Kutine i Novske, pet iz Petrinje te po jedna osoba iz Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice, Gline, Lekenika, Dvora, Popovače i Lipovljana.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Tri novozaražene osobe su s područja Bjelovara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Grubišno Polje i Čazma te općine Velika Pisanica.

Koronavirusom je zaraženo novih 28 osoba, a 51 je ozdravila u Koprivničko-križevačkoj županiji, dok su na tom području trenutno aktivna 202 bolesnika.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je sedam osoba. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12, ima prebivalište na području grada Osijeka, zatim četiri na području Belog Manastira, po tri na području Đakova i Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba.

Jedna nova osoba zaražena je koronavirusom, a jedna je umrla u Virovitičko-podravskoj županiji.

Brodsko-posavska županija bilježi 25 novih osoba zaraženih koronavirusom i jednu umrlu, dok su u Požeško-slavonskoj županiji 22 novozaražena.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 15 je novih osoba pozitivno na koronavirus: četiri iz Vinkovaca, tri iz Županje, dvije iz Vukovara te po jedna iz Gunje, Iloka, Negoslavaca, Ostrova, Otoka i Vođinaca.

DALMACIJA

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 29 osoba, a jedna je umrla u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, po tri iz Pojezerja, Slivnog i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena te po jedna iz Korčule, Konavala, Ploča, Stona i Vele Luke.

Četiri su osobe umrle, a 37 ih je zaraženo koronavirusom na području Zadarske županije. Među novozaraženima 17 ih je u Zadru, po troje u Sukošanu i Sv. Filipu i Jakovu, po dvije pozitivne osobe potvrđene su u Benkovcu, Pakoštanima, Ražancu i Viru te po jedna u Bibinjama, Biogradu, Kalima, Obrovcu, Posedarju i Vrsima.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 40 osoba, a jedna je umrla u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženima, najviše osoba je iz Splita, njih 17.

ISTRA I PRIMORJE

Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji, dok je u bolnici umrla jedna pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, a oporavilo se devet osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji je 78 novozaraženih, a četiri osobe su umrle u KBC-u Rijeka. Ozdravilo je 100 osoba, pa je trenutno u županiji 1320 aktivnih slučajeva covid infekcije.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri pozitivne osobe.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 40 osoba te je trenutni broj aktivnih bolesnika 689.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 36 novih slučajeva zaraze koronaviruom, a umrle su dvije osobe. Oporavile su se 82 osobe, pa je broj pozitivnih 437.

Hrvatska