KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Evo kakve brojke donosi novi dan

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije su nove osobe pozitivne na koronavirus, obje s područja Svete Nedelje.

Na području Sisačko-moslavačke županije nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, i to iz Daruvara. Na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji se nalazi 79 osoba.

U Karlovačkoj županiji nije bilo novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je deset osoba, a jedna je osoba umrla.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba s područja Gradišta. Na bolničkom liječenju je 17 osoba, a u samoizolaciji se nalazi njih 211.

U Osječko-baranjskoj županiji pet je novozaraženih koronavirusom – dvoje iz Šoldovaca te po jedan iz Osijeka, Podgorača i Viškovaca. Na bolničkom liječenju je devet osoba, a u samoizolaciji njih 289.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dok u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nije bilo niti jednog novooboljelog.

DALMACIJA

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj novoj osobi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok su se oporavile dvije osobe. Novozaražena osoba dolazi iz Dubrovnika.

U Zadarskoj županiji zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 138 bolesnika. Među novozaraženima, 17 osoba je na području Zadra, a po jedna u Novigradu, Poličniku, Posedarju, Preku, Sukošanu, Sv. Filipu i Jakovu te Škabrnji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno je devet novozaraženih: šest iz Splita te po jedan iz Kaštela, Trogira i Baške Vode. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, a u samoizolaciji je 547 osoba.

ISTRA I PRIMORJE

Nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom nije zabilježen u Istarskoj županiji, na bolničkom liječenju je pet osoba, a od posljedica zaraze umrla jedna.

U Primorsko-goranskoj županiji četvero je novozaraženih, ozdravilo je deset osoba, pa je sada aktivan 71 slučaj.

Ličko-senjska županija nema novozaraženih, preminula je jedna osoba, a trenutno je aktivno šest bolesnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavilo se sedam osoba pa je trenutno aktivno 35 slučajeva.

Nijedna nova osoba zaražena covidom-19 nije zabilježena u Varaždinskoj županiji, oporavile su se dvije, pa su sada 52 aktivna slučaja zaraze.

Krapinsko-zagorska županija nema novozaraženih, nije bilo niti oporavljenih te je trenutno i dalje 17 aktivnih slučajeva zaraze.

Hrvatska