KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 14 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, po pet osoba dolazi iz Velike Gorice i Zaprešića, dvije iz Svete Nedelje te jedna iz Samobora i Svetog Ivana Zeline.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je šest novozaraženih. Radi se o dvije osobe s područja Kutine, dvije s područja Popovače, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina i jednoj osobi s područja Petrinje.

Na području Koprivničko-križevačke županije troje je novozaraženih, oporavilo se šest osoba, a aktivno je 26 bolesnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Karlovačke županije otkriveno je pet novozaraženih – troje iz Duge Rese te po jedna osoba iz Karlovca i Ogulina. Preminulih nije bilo.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji četvero je pozitivno na koronavirus, na bolničkom liječenju je 18 osoba, a preminula je jedna.

Na području Vukovarsko srijemske županije šest novih osoba pozitivno je na koronavirus, a preminulih nema. Među novozaraženima, po dvije osobe su iz Vinkovaca i Jarmine te po jedna iz Drenovaca i Ilače.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je kako je u toj županiji zabilježen jedan novi slučaju zaraze koronavirusom, dok na području Požeško-slavonske županije nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 15 je novozaraženih, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica bolesti preminuo je jedan pacijent. Sedmero novozaraženih izolaciju provode u Zadru, dvije osobe u Polači te po jedna na području Paga, Pakoštana, Stankovaca, Sukošana, Vira i Vrsi.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se četiri osobe. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Ploča, a po jedna iz Metkovića i Opuzena.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji devet je novozaraženih koronavirusom – pet je iz Splita, dvoje iz Trilja te po jedan iz Gradca i Šestanovca. Preminulih nema.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 16 novozaraženih, oporavile su se 23 osobe, a trenutno je aktivan 171 slučaj zaraze.

U Istarskoj županiji nije zabilježena nijedna covid pozitivna osoba, oporavile su se tri, a jedna je preminula.

Jedna osoba je preminula, a jedna s područja Otočca je novozaražena u Ličko-senjskoj županiji. Aktivna su 22 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji pet je novozaraženih, oporavilo se 14 osoba, a aktivna su 92 bolesnika.

Tri nova slučaja zaraze evidentirana su u Varaždinskoj županiji, ozdravila je 21 osoba te je trenutno aktivno 112 bolesnika.

Hrvatska