KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je pet novozaraženih koronavirusom. Četiri osobe dolaze s područja Siska, a jedna je iz Martinske Vesi.

U Zagrebu je zabilježeno 60 novozaraženih, oporavilo se 30 osoba, a trenutno su u gradu 293 aktivna slučaja zaraze.

U Koprivničko-križevačkoj županiji tri su novozaražena, ozdravilo je devet osoba, a trenutno je aktivno 27 bolesnika.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom i to na području grada Bjelovara.

U Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri slučaja zaraze koronavirusom – tri iz Karlovca i jedan iz Slunja.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 12 novozaraženih koronavirusom, preminulih nema, dok je na bolničkom liječenju trenutno 25 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, tri osobe su iz Virovitice, dvije iz Slatine i jedna iz Suhopolja.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji zabilježen je samo jedan novozaraženi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam novih osoba pozitivno je na koronavirus, a preminulih nema. Među novozaraženima, pet osoba je iz Vinkovaca te po jedna iz Svinjarevaca i Negoslavaca.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se četiri osobe. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Opuzena i jedna iz Dubrovnika.

U Zadarskoj županiji potvrđene su 23 osobe zaražene koronavirusom, oporavilo se 10 osoba, a pod aktivnim je nadzorom 470 stanovnika. Među novozaraženima, osmero je u Pakoštanima, šestero u Biogradu, četvero u Zadru, dvoje u Sv. Filipu i Jakovu te po jedna osoba u Benkovcu, Polači i Poličniku.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 17 novozaraženih, i to iz Splita šest, Kaštela i Trogira po tri, Gradca dva te po jedan iz Imotskog, Podstrane i Primorskog Doca. Preminulih nema.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Ličko-senjske županije potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a aktivno je 25 slučajeva. Među novozaraženima, pet osoba je s područja Senja, tri s područja Otočca te jedna osoba s područja Plitvičkih jezera.

Samo dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istri, oporavile su se četiri osobe, dok je na bolničkom liječenju sedam pacijenata.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza kod 20 osoba, ozdravilo je 25 osoba, pa je u toj županiji sada aktivno 190 slučajeva.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije zaražene osobe.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe. Oporavilo se 12 osoba pa je broj pozitivnih osoba trenutno 101.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana su četiri nova slučajeva zaraze koronavirusom, oporavile su se četiri osobe, a trenutni broj aktivnih bolesnika je 49.

Hrvatska