KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 20 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, osam osoba je iz Velike Gorice, šest iz Samobora, dvije iz Brdovca te po jedna iz Svete Nedelje, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline i Pisarovine.

U Zagrebu je 86 novozaraženih, oporavilo se 70 osoba, a trenutno je aktivno 495 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je pet novozaraženih koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su Siska, a po jedna iz Lekenika, Petrinje i Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trinaest novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije osobe s područja su općine Rovišće, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima gradova Čazma i Daruvar te općine Veliko Trojstvo.

U Karlovačkoj županiji 15 je novih slučajeva covida. Po četvero ih je iz Karlovca i Draganića, troje iz Ogulina, dvoje iz Josipdola i po jedan iz Vojnića i Lasinje.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno su četiri slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Dvoje novozaraženih je u Virovitici, a po jedan u Suhopolju i Voćinu.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 18 novozaraženih. Najviše novozaraženih osoba, njih četiri, ima prebivalište na području Osijeka, tri na području Đakova, a u ostalim je mjestima potvrđen manji broj novozaraženih.

Jedna je osoba preminula, a 11 je novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Među novozaraženima, iz Vinkovaca su četiri osobe, dvije iz Marinaca te po jedna iz Iloka, Otoka, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela i Vukovara.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se šesnaest osoba. Zaražene su dvije osobe iz Vele Luke, a jedna je iz Dubrovnika.

U Zadarskoj je županiji potvrđen 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. Novozaraženih je sedmero u Pakoštanima, četvero u Zadru, troje u Benkovcu, dvije osobe zaražene su u Sukošanu te po jedna u Biogradu, Bibinjama, Obrovcu, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 34 novozaraženih, dok je u bolnici umrla jedna osoba. Među novozaraženima, iz Splita je 11, Sinja i Kaštela po četiri, Trilja tri, Podbablja, Prgometa, Segeta i Prološca po dva te po jedan iz Imotskog, Solina, Trogira i Hrvaca.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, dok se na bolničkom liječenju nalaze 22 pacijenta.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 28 novozaraženih i 49 novih oporavaka. Trenutno je na tom području 376 aktivnih slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji covid-19 je potvrđen kod sedam novih osoba – po dvije iz Gospića, Korenice i Brinja te jednoj iz Otočca. Aktivna su 42 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji je 30 novozaraženih koronavirusom, oporavilo se 20 osoba te je trenutno 157 pozitivnih u Međimurju.

Na području Krapinsko-zagorske županije deset je novih osoba pozitivnih na koronavirus, oporavilo se 11 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva je 52.

Varaždinska županija ima 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije su pozitivne osobe umrle, a u Novom Marofu na liječenju više nema covid-19 oboljelih, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Hrvatska
Izbor urednika