KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze koronavirusom

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 19 je novopozitivnih na COVID-19. Među novozaraženima sedam osoba je iz Velike Gorice, po tri iz Samobora i Stupnika, dvije iz Dugog Sela, dok jedan novi slučaj bilježe Vrbovec, Pušća, Stupnik, Križ i Farkaševac.

U Zagrebu je u protekla 24 sata obavljeno 406 testiranja, od kojih se 14 pokazalo pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U Sisačko-moslavačka županija broji jednog novozaraženog koronavirusom. Riječ je o osobi s područja grada Siska.

U Koprivničko-križevačkoj županiji evidentirane su četiri osobe zaražene koronavirusom, 13 je ozdravilo, a umrla je jedna osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Tri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedna s područja općina Veliko Trojstvo, Kapela i Zrinski Topolovac.

U Karlovačkoj su županiji od covida-19 umrle dvije osobe u Ogulinu, a pošto jučer nije bilo testiranja nije ni utvrđen broj novozaraženih.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno su tri nova slučajeva zaraze koronavirusom – svi s područja Virovitice.

Prvi dan mjeseca veljače Vukovarsko-srijemska županija dočekala je bez koronavirusom novozaraženih osoba.

Za novih 12 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji: dvije novozaražene osobe su s područja Našica, a po jedna s područja Belog Manastira, Čepina, Darde, Đakova, Koške, Marijanaca, Osijeka, Podravske Moslavine, Trnave i Valpova.

Dvije umrle i sedam novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi Brodsko-posavska županija, a troje novozaraženih Požeško-slavonska.

DALMACIJA

Dvije osobe su umrle, a jedna nova je zaražena koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Novozaraženi je muškarac iz Stona.

Na području Šibensko-kninske županije tri osobe su novozaražene koroanvirusom, a trenutno je 115 aktivnih slučajeva oboljenja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 16 novozaraženih, a četvero ljudi umrlo je u bolnici. Među novozaraženima iz Splita je šest, Podstrane dvije osobe te po jedna u Kaštelima, Makarskoj, Sinju, Trogiru, Dugom Ratu, Klisu, Lećevici i Muću.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod 12 osoba u Zadarskoj županiji: petero ih je iz Zadra, po dvoje iz Benkovca i Sv. Filipa i Jakova te po jedna osoba iz Kali, Poličnika i Sukošana.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije nije potvrđen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod sedam osoba, a umrle su dvije osobe.

Ličko-senjska županija nema unatrag jednog dana novozaraženih od covida-19, a nema ni umrlih.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji nije evidentiran ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba s dodatnim komorbiditetom.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Dvoje umrlih i dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Hrvatska