KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 27 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Samobora, četiri iz Velike Gorice, tri iz Ivanić-Grada, po dvije iz Zaprešića, Jastrebarskog, Dugog Sela i Svetog Ivana Zeline te po jedna iz Svete Nedelje, Brdovca, Jakovlja, Pušće i Rugvice.

U Zagrebu je potvrđeno 127 novozaraženih, ozdravilo je 135 osoba, a trenutno su u gradu 794 aktivna slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 15 novozaraženih koronavirusom. Devet novozaraženih je s područja Siska, tri su osobe iz Petrinje te po jedna iz Lekenika, Novske i Jasenovca.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo je deset osoba te je trenutno aktivno 78 bolesnika.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je šest slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule. Četvero novozaraženih je iz Virovitice, jedan iz Pitomače, a kod jednog nije utvrđeno s kojeg područja dolazi.

U Osječko-baranjskoj županiji 20 novih osoba pozitivno je na koronavirus, a dvoje je preminulo. Pet novopozitivnih je s područja Osijeka, po dvoje s područja Đakova i Čepina, a s područja Antunovca, Bilja, Donjeg Miholjca, Našica, Valpova, Erduta, Punitovaca, Donje Motičine, Strizivojne, Semeljaca i Drenje dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 11 slučajeva zaraze koronavirusom, a požeško-slavonski o sedam novozaraženih u toj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 15 novozaraženih, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Vukovara, tri iz Vinkovaca, dvije iz Rajevog Sela te po jedna iz Cerne, Orolika, Nijemaca, Nuštra, Privlake i Sotina.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 18 je novozaraženih koronavirusom, a u šibenskoj bolnici umro je jedan pacijent. Trenutno je 68 aktivnih slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna je osoba umrla, a oporavilo se 16 osoba. Među novozaraženima, četiri osobe su iz Vele Luke, a po tri iz Dubrovnika i Metkovića.

Na području Zadarske županije 39 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 preminuo je jedan pacijent. Među novozaraženima, 11 osoba je u Pakoštanima, sedmero u Polači, po pet osoba zaraženo je u Bibinjama i Zadru, troje u Tkonu, po dvoje u Benkovcu i Povljani te po jedna osoba u Ražancu, Škabrnji, Vrsima i Zemuniku Donjem.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je 50 novih osoba pozitivno na covid infekciju. Najviše ih je iz Splita, njih 18 te osam iz Trogira i sedam iz Kaštela.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, u pulskoj bolnici umrla je jedna covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, a oporavile su se tri osobe.

Na području Primorsko-goranske županije novozaraženih je 39 osoba, ozdravilo ih je 99, a umrle su dvije osobe. Trenutno je ondje 541 aktivni slučaj zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija broji 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 46 osoba, pa je broj aktivnih bolesnika 188.

Dvije su osobe umrle u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 50 novih slučajeva zaraze. Aktivnih slučajeva je 289.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 13 osoba, pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 151.

Hrvatska