KORONA DANAS: Sve manje novozaraženih, no o popuštanju mjera se ni ne promišlja

Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

Marko Lukunić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Zagrebačka županija nastavila je s pozitivnom epidemiološkom slikom, jer u posljednja 24 sata zabilježeno je 57 novozaraženih osoba, dok se oporavilo njih 184, tako da je na području županije danas aktivno 928 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 57 novooboljelih osoba od koronavirusa, pa je trenutno 427 aktivnih slučajeva.

Na području sisačko-moslavačke županije zabilježeno je devet novozaraženih osoba koronavirusom. Četiri novooboljele osobe od covida-19 su iz Petrinje, tri iz Siska, a dvije osobe su iz Kutine.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježene su dvije novozaražene osobe koronavirusom, jedna je osoba umrla, a ozdravilo je 19 osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a za 99 testiranih osoba nalazi još očekuju. Najviše novozaraženih osoba, njih pet, s područja je grada Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja je gradova Daruvar i Garešnica te općina Nova Rača, Končanica i Berek.

U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Na koronavirus testirano je 78 osoba. Novozaražena je po jedna osoba u Ogulinu, Ozlju i Plaškom.

SLAVONIJA 

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 16 novozaraženih. Najviše novozaraženih, njih osam, je iz Osijek te tri iz Našica, dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 72 uzoraka i utvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Troje novozaraženih je u Slatini, dvoje u Virovitici, a po jedan Špišić Bukovici. Suhopolju i Orahovici.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Požeško-slavonskoj županiji pet novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 12 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, a umrle su dvije osobe. Među novopozitivnima četiri su osobe iz Vinkovaca, po dvije iz Bršadina i Cerića, te po jedna iz Ivankova, Lipovače, Markušice i Vukovara.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji su 72 novooboljele osoea od covida-19, a tri su osobe umrle u bolnici. Među 72 novooboljele osobe iz Splita je 32-oje, Kaštela 11, po pet ih je iz Trilja i Solina, četiri iz Makarske, te po troje iz Sinja i Ciste Provo. Omiš i Podstrana broje po dvoje novooboljelih, dok Supetar, Hrvace, Sućurje, Šolta, te Zagvozd imaju po jednog zaraženog.

Na području Zadarske županije 10 je osoba zaraženo koronavirusom. Među novooboljelima po dvije su osobe iz Zadra i Paga, te po jedna s područja Benkovca, Nina, Gračaca, Pakoštana, Pašmana i Ražanca.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je deset utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 20 osoba. Zaražene su 22 osobe iz Dubrovnika, tri iz Blata, dvije iz Konavala te po jedna iz Metkovića i Vele Luke.

ISTRA I PRIMORJE 

Samo jedan novi slučaj zaraze koronavirus potvrđen je u Istarskoj županiji, izvijestio je tamošnji županijski Stožer civilne zaštite.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 52 osobe, a testirane su 593 osobe. Ozdravilo je 70 osoba, pa su sada u toj županiji aktivna 883 slučaja Covida-19, što je 18 aktivnih slučajeva manje nego prethodnog dana.

U Ličko-senjskoj županiji dvije su novooboljele osobe od covida-19, a u Općoj bolnici Gospić umrla je 85-godišnja pacijentica iz Donjeg Lapca.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su dvije osobe. Po dva novozaražena dolaze s područja gradova Pregrade i Zaboka te općine Budinščine, dok je po jedan novi slučaj zaraze zabilježen u općinama Bedekovčini, Radoboju i Svetom Križu Začretju.

Sedmodnevna incidenija u Međimurskoj županiji, koja bilježi 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom, i dalje je u padu, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirane su 272 osobe od čega je evidentirano 47 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19.