KORONA DANAS: S kakvim brojkama Hrvatska ide u novi tjedan

Županijski stožeri objavljuju nove podatke

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 15 je novozaraženih COVID infekcijom. Riječ je o tri osobe iz Jastrebarskog, po dvije iz Samobora, Svete Nedelje i Farkaševca te po jednoj iz Zaprešića, Velike Gorice, Svetog Ivana Zeline, Brdovca, Pisarovine i Križa.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 26 novozaraženih osoba od koronavirusa, a 53 osobe dobile su mjeru samoizolacije.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je samo jedna novozaražena osoba koronavirusom. Novooboljela osoba od covida-19 je iz područja Dvora.

Samo jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi Koprivničko-križevačka županija, dok je u koprivničkoj bolnici od posljedica bolesti preminula jedna osoba.

U Karlovačkoj županiji umrle su dvije osobe, a šest je novozaraženih iz Karlovca, Ogulina, Duge Rese i Cetingrada.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 16 osoba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Najviše novozaraženih osoba, njih osam, je s područja je Bjelovara, dvije s područja Daruvara, a po jedna s područja Garešnice i Grubišnog Polja te općina Kapela, Đulovac, Veliki Grđevac i Šandrovac.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, a preminula su dva pacijenta. Među novozaraženima po jedna je osoba iz Babine Grede, Vukovara i Tovarnika.

U Osječko-baranjskoj županiji je 12 novozaraženih, a preminulo je pet osoba. Po tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Đakova, Našica i Osijeka, a po jedna je iz Belišća, Čepina i Darde.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi.

U Požeško-slavonskoj županiji je registrirana jedna novooboljela osoba, a u toj je županiji na koronavirus trenutačno pozitivno 160 osoba, od kojih je 29 na bolničkom liječenju.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Petero novozaraženih je u Virovitici te po jedna novozaražena osobe u Voćinu, Mikleušu i Suhopolju.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, a oporavilo se 19 osoba.

Na području Zadarske županije zabilježeno je 14 novozaraženih koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla je jedna osoba. Među novozaraženima šestero ih je u Zadru, po dvoje u Pagu, Sv. Filipu i Jakovu i Viru te po jedna osoba u Polači i Privlaci.

Na području Šibensko-kninske županije tri su osobe zaražene covid-19 infekcijom, a preminula je jedna osoba koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su dvije osobe umrle. Najviše novozaraženih je iz Splita – 11, po tri iz Sinja i Podbablja, dvije iz Zagvozda te po jedna osoba iz Imotskog, Kaštela i Milne.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji zabilježene su samo dvije novozaražene osobe, a  testirano je 56 briseva na COVID-19.

U Ličko-senjskoj županiji umrla je jedna osoba, dok je zaraza potvrđena kod novih pet osoba iz Novalje i Senja.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod jedne osobe, a treći dan zaredom u toj županiji nije bilo umrlih.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji osam je novozaraženih osoba koronavirusom, a dvije su osobe umrle.

Dvije umrle osobe i nove četiri zaražene koronavirusom bilježi Krapinsko-zagorska županija. Zaražene su dvije osobe u općini Kraljevec na Sutli te po jedna u Krapini i općini Stubičke Toplice.

Pet je osoba umrlo, a novih 15 je zaraženo koronavirusom u Varaždinskoj županiji.