KORONA DANAS: Pratite aktualnu epidemiološku situaciju

Hrvatska i dalje broji

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novozaraženih osoba koronavirusom od kojih po jedna iz Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline te pet  iz Dugog Sela.

Nova 44 slučaja zaraze zabilježena su u Zagrebu.

Dvije su novooboljele osobe u Sisačko-moslavačkoj županiji. Jedna osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne s područja općine Topusko, te se nalazi na bolničkom liječenju, dok je druga osoba s područja grada Popovače i epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Jedna starija osoba umrla je uslijed zaraze koronavirusom, a novih 11 osoba je zaraženo u zadnja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – devet iz Đulovca i dvoje iz Daruvara.

SLAVONIJA

U Osječko–baranjskoj županija analizirano je 350 uzoraka te je zabilježeno 8 novozaraženih. Po tri novopozitivne osobe su sa šireg područja gradova Osijeka i Đakova te po jedna iz Strizivojne i Čepina.

ISTRA I PRIMORJE

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 185 uzoraka briseva na COVID-19 na covid-19, od kojih su 2 pozitivna, epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Primorsko-goranske županije 11 je novozaraženih osoba koronavirusom, dok su tri oboljele osobe iz delničkog doma za starije osobe umrle.

DALMACIJA

Jedna koronavirusom zaražena osoba je umrla, nove četiri su zaražene, a dvije su izliječene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nove 42 koronavirusom zaražene osobe bilježi Splitsko-dalmatinska županija. Zaraženo je 17 osoba iz Splita, sedam iz Sinja, šest iz Solina, tri iz Trilja, dvije iz Prološca te po jedna iz Imotskog, Hvara, Dugopolja, Jelse, Klisa, Segeta i Šolte.

Koronavirusom je u Zadarskoj županiji zaraženo je novih devetero osoba, po dvoje ih je iz Zadra, Pakoštana i Starigrada te po jedna osoba iz Benkovca, Paga i Kali.

SJEVERNA HRVATSKA

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. Šest je novooboljelih s područja Krapine, pet iz općine Đurmanec, dvoje iz općine Radoboj, te po jedna osoba s područja Donje Stubice, Oroslavja te općina Bedekovčina, Hum na Sutli, Jesenje, Krapinske Toplice, Petrovsko i Veliko Trgovišće.

U Varaždinskoj županiji evidentirano je četvero novozaraženih, a među njima je i učiteljica osnovne škole u Klenovniku, zbog čega se nastava od utorka održava online.

U Međimurskoj županiji osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Hrvatska