KORONA DANAS: Pogledajte odakle dolaze novooboljeli

Slijedi li nam novi crni rekord?

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 387 novooboljelih od Covida-19, a za 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Na području Zagrebačke županije evidentirano je 74 novozaraženih koronavirusom. Od ukupnog broja, šesnaest ih je u Velikoj Gorici, deset u Zaprešiću, devet u Samoboru, sedam u Dugom Selu, pet u Svetoj Nedelji, po četiri u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu i Rugvici, tri u  Vrbovcu, po dva u Svetom Ivanu Zelini i Brdovcu te po jedan u Bistri, Jakovlju, Pušći, Klinča Selima, Stupniku, Pisarovini i Križu.

Na području Sisačko-moslavačke županije evidentirano je 27 novozaraženih osoba koronavirusom. Riječ je o jedanaest osoba s područja grada Kutine, pet osoba s područja grada Siska, četiri s područja grada Petrinje, po dvije osobe s područja grada Popovače i općine Velika Ludina, te po jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice, grada Gline i općine Lekenik.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, od kojih je pet iz domova za starije i nemoćne osobe. Od ostalih devet šest osoba je iz Karlovca i po jedna iz Draganića, Kamanja i Tounja.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 29 novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla. Među novozaraženima je s područja Bjelovara 19 osoba, tri su iz Čazme, po dvije novozaražene osobe su s područja Daruvara i općine Veliki Grđevac, a po jedna iz Garešnice, Grubišnog Polja i općine Rovišće.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 95 novozaraženih koronavirusom. Najviše novoopozitivnih osoba, njih 47, je s područja Osijeka i prigradskih naselja, slijede Našice i Đakovo s po šest osoba, zatim Čepin, Darda i Mece po tri te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dvije osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci, Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 31 novozaražena osoba  koronavirusom. Među novopozitivnima deset je osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Vukovara, Cerne, Ivankova i Novih Jankovaca te po jedna osoba iz Starih Jankovaca, Andrijaševaca, Otoka, Starih Mikanovaca, Iloka, Štitara, Novih Mikanovaca, Pačetina, Bršadina, Babine Grede, Antina, Nuštra i Privlake.

U Brodsko-posavskoj županiji je 19 novozaraženih koronavirusom, a među oboljelima je i jedna osoba s područja Bosne i Hercegovine.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 12 novooboljelih od Covida-19.

Na područja Virovitičko-podravske županije 25 je novozaraženih osoba koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji je 31 osoba novooboljela od Covida-19.

Brojke novozaraženih nakon više dana rastu i u Istarskoj županiji, gdje je potvrđeno trinaest pozitivih na koronavirus. Neslužbeno se doznaje kako se u pet slučajeva obiteljskog kontakta radi o obitelji iz Pule gdje su zaraženi supružnici, dvoje djece i sestra, dok se ostali slučajevi odnose na osobe iz Rovinja, Buzeta, Pazina, Valbandona i dvije iz Poreča.

U Ličko-senjskoj županiji je 13 novooboljelih od Covida-19. Iz Gospića je njih 11 te po jedna osoba iz Otočca i Perušića, a u tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih. Trenutno je bolestan 151 pacijent.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 38 novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije. Među zaraženima je 15 osoba iz Dubrovnika, pozitivno je i 12 osoba iz Metkovića, četiri osobe iz Ploča, tri osobe iz Konavala, dvije osobe s Mljeta te jedna osoba iz Kule Norinske i Vele Luke.

Na području Splitsko-dalmatinske županije su 104 novooboljele osobe od Covida-19. Iz Splita je 37 osoba, dvanaest iz Sinja, deset iz Kaštela, osam iz Trilja, šest iz Solina, po četiri iz Imotskog, Dicma i Podstrane, po tri iz Muća i Otoka, po dvije iz Trogira, Hrvaca i Podbablja te po jedna osoba iz Hvara, Omiša, Vrgorca, Dugopolja, Marine Segeta i Zagvozda.

U Zadarskoj županiji 24 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a u većini je riječ o kontaktima već oboljelih osoba dok se za ostale utvrđuju kontakti i kretanja. Po osam je novooboljelih iz Zadra i Sukošana, dvoje ih je iz Privlake, a po jedna osoba iz Benkovca, Nina, Novigrada, Poličnika, Škabrnje i otoka Vira.

SJEVERNA HRVATSKA

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena su 82 slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novooboljelih dolazi s područja grada Krapine, njih 18, po šest ih je iz gradova Pregrade i Zlatara te općina Jesenje i Sveti Križ Začretje, po četvero novozaraženih dolazi s područja općina Gornja Stubica, Đurmanec, Krapinske Toplice, Lobor i Marija Bistrica, troje ih je iz općine Konjščina, a po dvoje iz grada Oroslavja te općina Hum na Sutli, Radoboj, Desinić i Zlatar Bistrica, dok po jednog novooboljelog broje gradovi Klanjec i Grad Zabok te općine Bedekovčina, Kumrovec, Petrovsko, Stubičke Toplice i Tuhelj.

U Varaždinskoj županiji 45 je novozaraženih koronavirusom, a tijekom protekla 24 sata testirano je 285 uzoraka.

Na području Međimurske županije potvrđena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a zabilježeni su i prvi slučajevi u jednom domu za starije i nemoćne.