KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pristižu najnoviji podaci o zaraženim osobama

ISTRA I PRIMORJE

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije u protekla 24 sata ispitano je 220 uzoraka na Covid-19 od kojih je devet pozitivno, gotovo svi bliski kontakti ranije oboljelih.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je četvero novozaraženih  korona virusom, a svi su mlađi ljudi.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla  24 sata zabilježene su tri novozaražene osobe koronavirusom. Po jedna je osoba s područja Novske, Kutine i Siska.

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je sedam novozaraženih osoba koronavirusom.

U Zagrebu su u prethodna 24 sata registrirana 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije dvanaest je novih slučajeva COVID-19, dok je jedna osoba izliječena. Četiri nova slučaja zabilježena su u Ispostavi Zaprešić te u ispostavi Samobor od čega dva s područja Svete Nedelje, a po jedan novi slučaj je u Ispostavama Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom.

SLAVONIJA 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na koronavirus, a jedna osoba je umrla. Među novozaraženima tri su osobe iz Vinkovaca, jedna iz Županje i jedan strani državljanin s boravištem u Cerni.

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji dvoje je novozaraženih koronavirusom, a obje su mlade osobe iz Osijeka.

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednjih 24 sata registrirano je 18 novozaraženih koronavirusom.

DALMACIJA 

Splitsko-dalmatinska županija koja posljednjih dana ima najveći broj zaraženih u Hrvatskoj, i danas bilježi porast od 103 novopozitivnih na koronavirus u posljednjih 24 sata, a trećina su kontakti ranije oboljelih. Najgore je u Splitu i Imotskoj krajini.

U Zadarskoj županiji u posljednjih 24 sata je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima i jedan liječnik Opće bolnice Zadar. Novopozitivni na Covid-19 su iz Zadra, Biograda, Nina i Paga te iz općina Bibinje, Kolan, Pakoštane, Pašman, Sukošan i Zemunik Donji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je sada u toj županiji 26 aktivnih slučajeva.

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba koronavirusom, s područja grada Zaboka.

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a više od 100 uzvanika s jedne svadbe je u samoizolaciji.

Hrvatska