KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko–moslavačkoj županiji danas su potvrđena dvije novooboljele osobe, a obje su iz Petrinje.

Na području Koprivničko-križevačke županije tri su nove pozitivne osobe. Riječ je osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je 24 aktivnih slučajeva.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet novozaraženih osoba su s područja grada Bjelovara, dvije novooboljele osobe su iz općine Rovišće, a jedna je iz općine Đulovac.

Nove 44 koronavirusom zaražene osobe bilježi Grad Zagreb, među njima i po dva učenika jedne srednje i dvije različite srednje škole, pa su u samoizolaciji učenici dva razreda osnovne i dva srednje škole.

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata 11 je novooboljelih od koronavirusa, većina ih se nalazi u samoizolaciji jer su kontakti ranije oboljelih i povezani su s događanjima u dvije crkve u Karlovcu.

U Zagrebačkoj županiji unazad 24 sata potvrđeno je 5 novih slučajeva zaraze COVID-19, dok je u istom razdoblju izliječeno 13 osoba. Dvije novooboljele osobe su iz Veliek Gorice te po jedna iz Samobora, Brckovljana i Dubravice.

SLAVONIJA

U Požeško-slavonskoj županiji od 90 testiranih uzoraka devet je novozaraženih osoba. Trenutno je aktivno 124 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 115 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano.

Koronavirusom je zaraženo novih 11 osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, po tri osobe su iz Vinkovaca i Soljana, dvije iz Županje te po jedna iz Ivankova i Andrijaševaca i iz ove županije s boravištem u drugoj, a jedna je osoba umrla.

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla je 79-godišnjakinja iz Osijeka, a u Osječko-baranjskoj županiji pet je novozaraženih osoba, po jedna iz Osijeka, Donjeg Miholjca te općina Podgorač, Semeljci i Strizivojna.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je o 12 novooboljelih od koronavirusa u toj županiji. Trenutno su 124 osobe pozitivne na koronavirus, a 14 je pod nadzorom liječnika u bolnici. U samoizolaciji su 733 osobe.

Devet novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi Požeško-slavonska županija. U županiji su trenutno na koronavirus pozitivne 124 osobe, a devet ih je pod nadzorom liječnika u bolnici.

ISTRA I PRIMORJE

Istarska županija nema novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Primorsko-goranska županija ima 8 novozaraženih i 9 ozdravljenih osoba. Šest zaraženih su kontakti prethodno oboljelih, jedna se vratila s ljetovanja u susjednoj županiji, a za jednu se utvrđuje izvor zaraze. Dvoje je zaražene djece iz škole Kostrena te su, radi prevencije, dva razreda od danas u samoizolaciji.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 75 je novooboljelih osoba od Covida-19, od kojih je 41 iz Splita.

Novih osam osoba zaraženo je koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: petero iz Dubrovnika, po jedno iz Župe dubrovačke i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

Hrvatska