KORONA DANAS: Hrvatska zbraja novooboljele

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, a riječ je o osobi s područja općine Lekenik koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 11 novozaraženih osoba koronavirusom – po troje u Velikoj Gorici i Svetom Ivanu Zelini, dvoje u Samoboru i po jedna osoba u Dugom Selu, u Bistri i Klinča Selu, a  jedan razred Srednje škole u Zaprešiću je u samoizolaciji zbog pozitivnog učenika.

Tijekom proteklih 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među zaraženima su jedan učenik i korisnica doma za starije.

Karlovačka županija bilježi šest novih osoba zaraženih koronavirusom, troje dolazi s područja Karlovca, dvoje s područja Ozlja, a jedno iz Općine Draganić.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je novih 11 slučajeva pozitivnih na koronavirus: šest osoba je s područja Osijeka, po dvije iz Strizivojne i Čepina te jedna osoba iz Erduta.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena je 31 novozaražena osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali da su svatovi i javna okupljanja i dalje generator većeg broja zaraženih.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 12 novooboljelih od koronavirusa.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 76 novooboljelih osoba. Iz Splita ih je 35, pet iz Sinja, Kaštela i Trilja, četvero iz Solina, po troje iz Podstrane i Trogira, dvoje zaraženih je iz Imotskog te po jedan iz Baške Vode, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Hvara, Klisa, Lećevice, Marine, Omiša, Podbablja, Primorskog Doca, Prološca, Starog Grada i Supetra. Također, u KBC-u Split preminula je jedna osoba.

Na području Zadarske županije utvrđeno je 11 novih slučajeva koronavirusa, a ukupni broj aktivnih slučajeva je 200. Među novooboljelima su pet žena i šestorica muškaraca, pet s područja Zadra, dvoje s otoka Vira te po jedna osoba iz Benkovca, Kali, Poličnika i Privlake.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom – pet iz Dubrovnika, troje iz Opuzena, dvoje iz Metkovića te po jedno iz Konavala i Korčule. Preminula je jedna osoba, a među oboljelima je jedan osnovnoškolac i tri srednjoškolca.

ISTRA I PRIMORJE

Novih osam koronavirusom zaraženih osoba, među kojima je troje djece s blagim simptomima bolesti, bilježi Primorsko-goranska županija.

Hrvatska